telephone 586266 1280

Vad är ett Mobillån? SMS Lån Komplett Guide

Idag finns det en rad smidiga sätt du kan göra för att ansöka om ett lån. Man vet aldrig när lite extra pengar behövs, och har du inte redan en sparkassa så kan det vara toppen att ansöka om ett lån. Ett mobillån är även känt som SMS lån och fungerar egentligen precis på samma sätt som alla andra snabblån som du kan ansöka om, förutom att du ansöker om lånet direkt i din mobiltelefon eller din surfplatta.

När du ansöker om ett mobillån, så handlar det om ett privatlån eller ett blancolån. Det är ett lån utan säkerhet – vilket betyder att själva säkerheten istället ligger i räntan eller de avgifter som tillkommer med lånet.

Därför kommer också räntan vara lite dyrare när det gäller mobillån jämfört med större bolån, billån eller liknande lån. När man tittar på lån som har säkerhet, så är räntorna mycket längre eftersom du har en pant – alltså att banken får en säkerhet – på lånet. Skulle du inte betala tillbaka de pengar som du är skyldig, så har banken i så fall rätt att ta den pant som du lägger. Det kan vara allt mellan ditt hus, din bil eller andra saker med högt värde.

Olika sätt att ansöka om SMS lån

När du ansöker om ett mobillån, ett telefonlån, eller SMS lån så kommer du i många fall ansöka om ett blancolån eller ett privatlån som det också kallas.

Det finns många namn till dessa lån, men det handlar helt enkelt om ett lån utan säkerhet. Du kan själv välja om du vill kontakta långivaren eller banken direkt, eller om du vill ta hjälp av en låneförmedlare. Oavsett vad, så kommer du kunna ansöka om ditt snabblån direkt via din mobil.

När du ansöker om ett mobillån, oavsett om det är ett snabblån, blancolån eller privatlån – så kommer du själv få ange den summa som du vill ansöka om. Summorna som du kan välja mellan skiljer sig från långivare till långivare, därför skiljer sig också kraven på dig som ansöker och kostnaderna för att ansöka om lånet och de månadsbetalningar som du kommer behöva göra.

När du ansöker om ett lån, så är det verkligen värt att tänka över på om du behöver lånet eller inte. I många fall så kan man ansöka om ett lån och sedan när man sitter där och betalar tillbaka det, så ångrar du att du ansökte om det. Speciellt om du ansökte om ett lån utan att riktigt jämföra olika erbjudanden innan, så att du kanske råkade ansöka om ett lån med en väldigt hög ränta eller andra höga avgifter.

Du kan själv bestämma om det är via ett telefonlån direkt – alltså genom ett telefonsamtal till banken som under samtalet kontrollerar dina uppgifter och om du kan bli beviljad lånet eller inte. Det finns också de mobil lån som fokuserar på att ansöka via SMS (kända som SMS lån, vilket är det vanligaste) eller om du går in på deras webbsida via din webbläsare i din mobiltelefon eller surfplatta.

Ska du ansöka om ett lån via en låneförmedlare, så kan det finns en app utvecklad för just detta. Ett SMS lån är enkelt.  Allt du behöver göra är att skicka ett SMS till din långivare och därefter kommer du antingen få ett SMS eller ett telefonsamtal tillbaka till dig, me de olika erbjudandena som du kan välja mellan.

Hur ansöker jag om ett lån?

Idag är det väldigt enkelt att ansöka om ett lån! I många fall så kan du ansöka om lånet direkt från banken eller långivarens hemsida, eller så tar du kontakt med en långivare som kan hjälpa dig att hitta ett bra lån för dig. Du behöver vara myndig för att ansöka om ett mobillån och ha någon slags deklarerad inkomst, dock kan denna inkomst innefatta studiemedel, hobbyverksamhet eller pension också. På så sätt är det ändå relativt enkelt att ansöka om ett mobillån.

Eftersom det finns lite olika sätt du kan ansöka om ditt lån, antingen om du gör det via en app, via internet eller om du vill ansöka om ett mobillån direkt – så går det iallafall smidigt till. Det du behöver göra är att skicka iväg en låneansökan till den specifika långivaren, banken eller låneförmedlaren.

Därefter kommer företaget ta fram olika erbjudanden till dig som passar dig bäst. Du kommer därefter få välja något av de erbjudanden som finns, se då till att faktiskt välja ett som passar dig bra och som känns bra för dig att betala per månad. Det är också smart om du jämför olika lån med varandra så att du inte bara tar det första bästa. I många fall så kommer du behöva binda upp dig några månader och därför är det alltid värt att välja ett företag som känns bra.

Vad händer om jag har en betalningsanmärkning för SMS lån?

Är det så att du behöver ansöka om ett lån men du har en betalningsanmärkning? Då är det ändå inte omöjligt för dig att få ett lån godkänt. Det finns vissa långivare och företag där ute som godkänner lån till personer, även om de haft en betalningsanmärkning tidigare.

Dock så kommer det finns fler krav på dig som låneansökan om du haft detta, speciellt om det är så att betalningsanmärkningen kommit på grund av att du inte har betalat tillbaka lån tidigare. Det är dock inte omöjligt, och för att du enklare ska kunna hitta lån när du har betalningsanmärkning så är det i så fall värt att ta kontakt med en låneförmedlare – alltså ett företag som jämför olika långivare och deras erbjudanden åt dig.

När du gör detta kommer det dessutom endast att skickas iväg en kreditupplysning på dig, istället för flera. På så sätt kommer det också öka dina chanser att få lån godkända i framtiden, för ju mindre kreditupplysningar som du har, desto lättare kommer det att bli.

Görs det någon kreditupplysning på mig när jag tar SMS lån?

För att ansöka om ett snabblån eller ett mobillån, så kommer det med stor förmodan skickas iväg en kreditupplysning till UC på dig. Det är dock inte omöjligt att söka efter snabblån utan UC då det idag finns företag som arbetar med andra kreditupplysningsföretag än just UC. På så sätt kommer din låneansökan inte syns på UC och därmed kommer det bli enklare för dig att ansöka om lån i framtiden.

Ju mindre ansökningar och förfrågningar till UC du har, desto lättare har du att få ett lån godkänt. Därför är det också viktigt att faktiskt bara ansöka om ett lån när det faktiskt behövs, och när du med stor förmodan tror att du kommer få lånet beviljat. Vet du redan att du kommer få det nekat, då kan du lika gärna låta bli att ansöka om lånet för att inte riskera att skapa onödiga kreditupplysningar på dig.

Det går alltså att ansöka om telefonlån utan kreditupplysning om företaget i fråga använder sig av något annat företag än UC, men en förfrågan kommer dock alltid skickas iväg.

Det spelar ingen roll vad för slags lån som du ansöker om, för att du ska kunna få lånet godkänt så måste en kreditupplysning skickas iväg på dig, dock behöver det inte vara för just UC som de flesta långivare använder sig av idag, då det finns andra kreditupplysningar där ute också.

Fördelar och nackdelar med mobillån

Ska du ansöka om ett mobillån eller SMS lån kan det också vara värt att veta vilka fördelar och vilka nackdelar som det finns när du ansöker om ett snabblån som detta.

Det är bra om man vet om fördelarna, då man inte ska ta spontanbeslut när det gäller lån. Det handlar trots allt om pengar som du lånar och som du dessutom behöver betala tillbaka, och det är inte bara summan utan även de andra kostnader som finns för att du ska få lånet, såsom räntor och faktureringsavgifter för att nämna några. Vi börjar med fördelarna!

Först och främst så går det väldigt snabbt att ansöka om ett mobillån, du kan få svar på din låneansökan bara några minuter efter du skickade in den – och i många fall har du pengarna på ditt bankkonto bara någon dag efter ansökan har blivit godkänd! Det finns en rad olika långivare där ute som erbjuder mobillån, vilket också betyder att du har mycket att välja mellan. Därför kan du jämföra olika långivare med varandra innan du bestämmer dig för att ansöka om ett mobillån.

Det är också väldigt smidigt att ansöka om ett lån som detta, då du kan göra det direkt från din mobila enhet, det spelar dessutom ingen roll om det är en surfplatta eller en mobiltelefon. En annan fördel med ett mobillån är att det verkligen kan hjälpa dig i nöd när du inte har några pengar. Det kanske uppstår någon sjukhusräkning eller större utgift som du måste betala, eller om något stort köksredskap som kyl eller diskmaskin går sönder. Då behöver du snabbt pengar för att köpa in varan igen, då det är något som är behövligt för att leva ett normalt liv. Har du inte dessa pengar till hands, så kan ett mobillån snabbt hjälpa dig i den här situationen.

Nackdelar med mobillån

När du ansöker om ett mobillån så är det viktigt att du faktiskt kan betala tillbaka pengarna. Det kan bli väldigt dyrt för dig om du inte betalar i tid, det kan dessutom gå så långt att det skickas in en varning från kronofogden eller andra liknande inkasso myndigheter. Detta är inte något du vill ska hända, då det kan skapa problem för dig att ansöka om lån i framtiden. Du kan också hamna hos kronofogden och därmed bli betalningsskyldig, och får du en betalningsanmärkning så kan det bli väldigt svårt för dig i Sverige ekonomiskt, i alla fall när det gäller telefonabonnemang, lägenhetsavtal och andra abonnemang som kostar pengar.

Först så har mobillån ganska höga räntor då det inte krävs lika mycket från dig som ansöker efter lånet. Därför kan det bli rätt dyrt för dig om du inte betalar tillbaka lånet i tid, eller om du har en för lång betalningsplan. För ju längre planen är, desto mer kommer du betala för ditt lån eftersom de oftast handlar om månadsräntan. För vissa mindre lån kan det dock handla om dagar- eller veckor, så se till att läsa igenom de villkor som tillkommer med lånet, så att du har koll på vad som krävs av dig som ansöker.

Slutord om mobillån

Så, precis som med alla andra olika typer av lån som du kan ansöka om idag, så finns det både negativa aspekter med mobillån men det finns också positiva. Ett mobillån kan verkligen hjälpa dig i nödsituationer när du snabbt behöver pengar. Det kan handla om att bensinen tar slut mitt på motorvägen, och bankkontot är tomt. Du har ingen annan möjlighet att ta kontakt med någon och det enda sättet är helt enkelt via ett mobillån. Det är således tur att vi har den här lösningen till hands, men trots det ska man alltid vara säker innan man ansöker det. Det handlar trots allt om lånade pengar, vilket alltid behöver betalas tillbaka.

Behöver du få in pengar snabbt, tänk då över att ansöka om ett mobillån. Då kan du direkt betala de oväntade kostnader som kan dyka upp när man minst anar det.

Detta gör det väldigt smidigt för dig att få de pengar som du behöver. Dessutom är det inte svårt att ansöka om ett mobillån, då du endast behöver din mobiltelefon – antingen via SMS, ett mobilsamtal eller via din internetuppkoppling. Du kan alltså befinna dig ute på landet, helt mitt i ingenstans och ändå ansöka om ett mobillån. Eller så kan du stå på tågperrongen och märka att alla pengar är slut, men ändå ansöka om ett mobillån! Väldigt smidigt och enkelt. Vi får helt enkelt tacka teknologin och den forskning som har skapat alla våra fantastiska mobila enheter!

Relaterade Inlägg

  • Lån för betting

  • Vad du bör Tänka på När Du ska Ta Lån Online- Tips & Råd

  • Vad är Blancolån? Allt du Behöver Veta!

  • Kan man ta SMS Lån utan UC? Allt du Behöver Veta!

  • SMS Lån med Betalningsanmärkning – är det möjligt?