money 2724238 1280

Samla Lån – Allt du Behöver Veta [Guide till att Samla Lån]

Att samla lån och krediter gör att du kan få en chans att få kontroll över din ekonomi igen. Idag finns det tusentals människor i Sverige som har lån eller krediter. De vanligaste lånen som vi kan se hos svenskar är bolån, billån och studielån.

Det finns också väldigt många idag som har kreditkort, som också är en form av lån när man tar pengar på kredit. Förutom detta finns det dessutom tusentals människor i Sverige som är skuldsatta. Det är väldigt enkelt att ansöka om lån idag och detta har också medfört att människor tar lån, när de egentligen inte bör ta ett lån. Är det så att du har en rad olika små lån eller krediter som ligger på rad och väntar på att bli betala, då bör du ta en titt på att samla lån och krediter så att du istället får ett enda lån att tänka på.

Samla lån – Vad innebär det?

Idag finns det en rad olika lånetyper där ute, den vanligaste formen är bolån och billån, men man får inte heller glömma bort de snabba SMS lånen som finns eller blancolånen. Dessa lån utan någon säkerhet, kan vara mycket enklare för dig att ansöka om och så att du får lånet godkänt.

Dessa mindre lån utan säkerhet har dock högre ränta och högre avgifter. Detta för att säkerheten istället ligger i den kostnad som du behöver betala tillbaka till långivaren eller banken. Har du många olika lån, från många olika långivare så kommer du alltså behöva betala ränta på varje lån du har och till varje långivare. Har du många lån och krediter så blir alltså detta en väldigt hög kostnad för dig. Genom att samla lån så kommer du bara behöva betala ränta till en och samma långivare.

I vanliga fall när du ansöker om ett lån, oavsett om det är ett snabblån eller ett lån med säkerhet – så brukar du i dessa fall köpa något eller behöva betala för någon slags service. När du ansöker om att samla lån, så ansöker du helt enkelt om en större summa pengar så att du enkelt kan betala av alla dina smålån en gång för alla.

På så sätt kommer du bli av med de små och jobbiga lånen som bara kostar dig onödigt mycket pengar varje månad, så att du istället kan fokusera på ett lån och därmed också endast behöva betala en ränta och avgifter till ett och samma lån. Det är många som glömmer bort att krediter också i lån, så det är värt att tänka över på hur många krediter du dessutom har. Det ska vara skönt att leva, men har man väldigt många lån kopplade till sig så kan det vara svårt att slappna av helt och hållet. Genom att samla dina lån, så kan du enklare pusta ut då du nu endast behöver ett lån att fokusera på.

Samlar du dina lån så kommer du alltså få godare kontroll över ekonomin, för ju mindre du har att hålla koll på när det handlar om räkningar och lån – desto bättre överblick och bättre kontroll kommer du ha över dina pengar. Det kan då också vara värt att se över att inte ansöka om nya lån i framtiden, utan istället försöka hitta andra sätt att få in pengarna på. Det kan således också vara en lärdom att samla sina lån, då du enkelt kan se hur din månadskostnad kommer minska, jämfört med när du hade alla små lån som du hade behövt betala tillbaka.

Hur går processen med att samla dina lån till?

Det som du gör när du ska samla dina lån är att du ansöker om ett stort lån som betalar tillbaka alla dina tidigare skulder, till de andra bankerna eller långivarna. Genom att samla alla lån på ett ställe så kommer du alltså endast behöva fokusera på en och samma långivare, istället för att betala räntor, avgifter och andra kostnader för en och varje bank eller långivare.

Behöver du hjälp att samla lån så finns det hjälp att få! Idag finns det en rad olika låneförmedlare som erbjuder dig att jämföra olika långivare, så att du kan hitta det perfekta lånet för dig, och så att du enkelt hittar ett lån där du kan samla krediter till ett lån.

När du ska hitta ett bra lån för att samla dina andra lån, så är det värt att jämföra de olika bankerna och långivarna så att du hittar det perfekta valet för dig. Det kan vara många som undrar vilket det bästa mikrolånet är men i många fall så är det bättre att ansöka om ett lån från en och samma långivare.

På så sätt behöver du bara betala en AVIkostnad och tar du ett större lån för att samla alla lån till ett så kommer du endast behöva betala för en ränta och endast ha koll på ett lån.

Har du sedan hittat ett bra erbjudande som passar dig och din ekonomi bra, då är det bara börja med ansökningsprocessen. Tar du hjälp av en låneförmedlare så kommer de kunna skicka iväg många olika ansökningar åt dig på samma gång, så att du sedan kan välja det erbjudande som passar dig bäst. Ska du inte ta del av en låneförmedlare, se till att då jämföra de olika bankerna och de olika långivarna med varandra innan du skickar iväg en ansökning. Det är bättre att du känner dig säker på din långivare eller på din bank, innan några ansökningar till UC skickas iväg.

Har du för många ansökningar till UC, så minskar nämligen din chans att få ett lån beviljat – iallafall om det är tidigare nekade låneansökningar eller om banken eller långivaren ser att du haft problem att betala tillbaka tidigare. Det bästa är alltså att kontakta en låneförmedlare så att du faktiskt kan välja mellan olika erbjudanden, och även så att bara en UC skickas iväg på dig – istället för en per bank eller per långivare. Detta kommer också öka dina chanser att faktiskt få lån godkända i framtiden.

Vad krävs av mig för att samla lånen?

För att du ska få en låneansökan godkänd genom att samla dina lån så kommer det också finnas en del krav på dig som ansöker. Först och främst behöver du vara myndig, i vissa fall och hos vissa företag så kan åldern även sträcka sig upp till 20 eller 23 år – allt varierar beroende på långivare och hur deras villkor ser ut.

När det handlar om en större summa pengar, vilket oftast samlingslån gör, så kommer det med stor förmodan vara så att du behöver vara äldre än 20 år. Förutom åldern, så kommer du också behöva ha en stabil ekonomi och en deklarerad inkomst som kan bekräfta detta. Inkomst behöver dock inte alltid räkna in som pengar från ett jobb, utan här handlar även studiemedel och pension in.

I många fall så kan det vara långivare som nekar din ansökan om du har en tidigare betalningsanmärkning, det finns dock vissa långivare som godkänner detta ändå.

Allt varierar beroende på långivare och långivare. Har du dock ett aktivt ärende hos Kronofogden eller liknande, så kommer du inte få din låneansökan godkänd. Utöver detta kan du i många fall behöva verifiera ditt mobilnummer, ange personnummer och även adress. Det bästa är att prata med en låneförmedlare eller kontrollera alla dessa krav på respektive bank och långivare, innan du ansöker om ett lån från dem. Detta gör så att du minskar risken att få en låneansökan nekad och därmed bara få ännu en upplysning i UC, vilket du inte vill om du vill ha möjlighet att få lån i framtiden.

Kan jag samla lån trots problem med ekonomin?

De flesta personerna som samlar sina lån har redan problem med ekonomin, det är just därför de vill samla lånen – så att de kan få en mindre månadskostnad och på så sätt betala mindre varje månad, istället för att betala höga kostnader till olika långivare.

Det finns dock chans för dig att samla lån trots många förfrågningar. Det bästa du kan göra är att vända dig till en låneförmedlare, som kan jämföra olika lån åt dig – och speciellt då de som godkänner låneansökningar från människor som har det svajigt med ekonomin.

När du tar del av dessa företag, så kommer det endast att skickas iväg en UC på dig, istället för på flera om du skulle kontakta varje långivare en för en. På så sätt kommer det inte skapas lika många förfrågningar på dig till UC. Det finns också en rad olika långivare som inte ens använder UC, så vill du ansöka om att samla dina lån så kan du ta kontakt med dessa företag.

Det är många som tror att de inte kan ta sig ur en jobbig ekonomisk situation, men det är faktiskt enklare än vad man tror. Det första du behöver göra är att erkänna att det är jobbigt för dig och därefter be om hjälp. Det finns mycket hjälp att ta där ute nämligen, oavsett om det handlar om att samla lån eller fixa till gamla lån så att man får bättre villkor. Du behöver inte gå runt varje dag och ha ångest för att du har det struligt med ekonomin, det går alltid att lösa och hjälp går alltid att få. Detta gäller även om du har betalningsanmärkningar, det kommer bli lite svårare för dig att hitta lån som godkänner din ansökan, men det är inte omöjligt.

När du ansöker om lån via internet, så kommer det gå väldigt snabbt att få svar på din ansökan. I vissa fall finns det nämligen de långivare som kan skicka dig erbjudanden bara några minuter efter du skickat in din låneansökan, därefter kan det ta upp till några timmar eller någon dag innan den blir godkänd eller nekad, det beror lite på från företag till företag.

Du kan också ansöka om att samla dina lån genom att gå direkt till banken eller långivaren och prata med en människa öga mot öga. I vissa fall kan du även ringa till långivaren och få ditt lån godkänt över telefon eller över SMS. Det finns alltså en rad olika sätt du kan ansöka om att samla dina lån idag, så ta tag dig i kragen och ta itu med dina ekonomiska problem en gång för alla. Det kommer kännas skönare för dig varje dag att inte behöva fokusera på många olika lån, utan istället endast tänka på ett och samma. Dessutom kommer du också märka av skillnaden på ditt bankkonto varje månad.

Vad är det positiva med att samla lån?

Att ansöka om ett samlingslån har många fördelar. Först och främst så kommer du inte behöva betala ränta eller olika avgifter till olika företag. Ansöker du om ett större lån, alltså ett samlingslån, så kommer du kunna betala av alla dina smålån direkt. På så sätt är alla dina mindre lån betalda, och du har nu istället ett större lån att endast ha koll på.

Givetvis är alltid det bästa beslutet att inte ha några lån alls, men har man inte den möjligheten så finns den inte helt enkelt. Det är många som glömmer bort att krediter också är en slags form av lån, så genom att samla krediter så kommer du också få mer kontroll över din ekonomi, då du istället inte behöver betala allt på krita.

När du ska samla alla lån, tänk på att det fortfarande är ett nytt lån som du tecknar. Är det så att du har många lån så är det absolut värt att samla lånen så att du faktiskt bara betalar en ränta per månad och till en långivare.

Det kommer sänka dina kostnader på både fakturaavgifter, räntan och andra kostnader eftersom det handlar om olika företag. Det finns givetvis några nackdelar med att samla lån också, och det är först och främst att du lär behöva teckna upp dig en längre tid, eftersom det handlar om en större summa. Du kommer alltså även behöva betala extra för att ansöka om detta lånet och du kommer fortfarande ha en månadskostnad till ett lån varje månad.