mobile phones 1490691 1280

SMS Lån Utan Kreditprövning – Vad du Bör Veta

När man ansöker om ett lån så måste långivaren enligt lag utföra en kreditprövning också kallat kreditupplysning. Dessa ska helt enkelt fungera som ett underlag så att långivaren kan utföra en informerad bedömning vare sig du ska bli godkänd för ett lån och vad för slags lån som är rimligt för dig.

Kreditupplysningen innehåller information om din kredithistoria såsom vilka lån du för tillfället har, om man tidigare har skött sina lån eller om man exempelvis har betalningsanmärkningar eller aktiva skulder till Kronofogden. Stora skulder och/eller betalningsanmärkningar kan skicka signaler om att du kanske inte befinner dig i ett läge där det är en bra idé att dra på sig ytterligare skulder.

Anledningen till varför man blir nekad lån beror därför oftast på att man har ansökt om ett för högt belopp beroende på sin kreditvärdighet, att man saknar en deklarerad inkomst eller att man helt enkelt har betalningsanmärkningar och skulder så att man inte bör ta något lån överhuvudtaget. Det är desto lättare att justera beloppet man söker jämfört med sin kreditvärdighet. En dålig kreditvärdighet tar lång tid att förbättra.

I dessa fall kan man hoppas på att låna pengar utan kreditprövning i form av ett lån utan kreditupplysning eller sms lån utan kreditprövning. Dessa lån betyder ju dock inte att det inte kommer att ske en kreditprövning. Som sagt så är det lag på att långivaren utför en kreditprövning eller kreditupplysning när man ansöker om ett lån och det är ingenting som de kommer att undgå. Men det finns andra vägar omkring detta.

SMS lån utan kreditupplysning

Vid ett lån eller sms lån utan kreditprövning så använder sig långivaren helt enkelt av ett annat kreditupplysningsföretag än UC. UC, eller Upplysningscentralen, är Sveriges största kreditupplysningsföretag.

De är så pass stora att många misstar UC för att vara synonymt med just en kreditupplysning. Så när man ansöker om ett lån utan kreditupplysning, sms lån utan kreditprövning eller man generellt försöker att låna pengar med skulder så kan långivaren utföra sin kreditprövning genom ett annat, mindre bolag än just UC.

Det finns både fördelar och anledningar till att ansöka om lån utan kreditupplysning. Det kommer vara svårt att få lån med betalningsanmärkningar och skulder. Anledningen till detta är att man med en betalningsanmärkning sänder signaler att man tidigare inte har skött sina lån och betalningar. Vare sig detta beror på att man inte hade råd eller helt enkelt inte tog lånet seriöst (eller både och) spelar desto mindre roll.

Om man har mycket skulder så skickar man signaler att man dragit på sig mycket kostnader genom att låna pengar. Även om man sköter betalningarna på sina skulder så betyder det inte att man befinner sig i en bra situation för att ta på sig ytterligare skulder.

Trots detta så finns det undantag och tillfällen då man faktiskt skulle behöva ett ytterligare lån trots att man har betalningsanmärkningar och/eller skulder. Fördelarna med ett lån eller sms lån utan kreditprövning är att man kan få en till chans att låna pengar, även om man tidigare misskött sig eller tagit sig ann många skulder.

En annan fördel med sms lån utan kreditprövning är att de är precis lika lätta och smidiga som ”vanliga” SMS lån. Det är dock otroligt viktigt att vara vaksam att man inte nyttjar det alltför väl när det inte finns någon anledning till det. Detta är fallet speciellt om man kanske har betalningsanmärkningar eller skulder just för att man har dragit på sig sms lån när man faktiskt inte behövde.

Att bli godkänd för SMS lån utan kreditupplysning

Det finns en annan orsak till varför sms lån utan kreditprövning kan behövas. Något som alla inte vet är att om man ansöker om för många lån, även om man inte tar lånen, så kommer dessa finnas registrerade för en tid framöver. Eftersom kreditupplysningsföretaget, vilket vanligtvis är UC, registrerar lån som man ansöker och inte direkt vet om man tar lånet eller inte så ligger alla ansökningar kvar i ens kreditupplysning.

Detta kan vara anledningen till varför något blir nekad ett lån. Även om man har en stabil ekonomi och har fulla möjligheter att sköta ett lån så kan man bli nekad när det ligger flera ansökningar registrerade under en kort tid.

Eftersom möjligheten finns att man tar tagit alla dessa lån så blir man då nekad nästa gång man ansöker eftersom chansen finns att man kan ha flera olika aktiva skulder som det är. I dessa fall kan ett lån eller sms lån utan kreditprövning vara ett sätt att ta sig runt problemet och ändå kunna ta ett lån.

Det som kanske framgår här är att din kredithistoria spelar en roll när det kommer till att låna pengar. Den rollen är dessutom ganska stor.

En negativ kredithistoria kan sätta käppar i hjulet för en låntagare när det gäller att hitta ett bra lån. Å andra sidan så kan en positiv kredithistoria inte bara underlätta lånprocessen utan även leda till mycket bättre villkor och högre lånebelopp när det är dags att låna pengar. Detta beror på att man redan har lyckats visa att man tar sitt låntagande på allvar och att man tidigare har skött alla sina betalningar.

Genom att man har visat det så kommer långivaren att ha mer förtroende till att man kommer att betala tillbaka även detta lånet.

Skulle din kredithistoria vara av det negativa slaget så är det viktigt att du fortsätter jobba på att förbättra den. Ta ansvar över din ekonomi och var ärlig med dig själv och din situation.

Att låna pengar utan kreditprövning är en fantastisk möjlighet att ha om det skulle krisa på vägen mot att bygga din positiva kredithistoria. Men bara för att möjligheten finns där betyder inte att man måste använda den.

Låna bara pengar om det är absolut nödvändigt och om du vet att du kommer kunna betala tillbaka alla pengar inom låneperioden. Annars kan lånet bli en väldigt kostsam historia. Se till att du vet vad du beger dig in på och lycka till på din resa mot en (fortsatt) positiv kredithistoria.