sweden 3709422 1280

Kan man ta SMS Lån utan UC? Allt du Behöver Veta!

UC, är kort för Upplysningscentralen. Det är ett aktiebolag, och alltså inte synonymt med kreditupplysning som många felaktigt kan tro. Företaget grundades på sent 70-tal och ägs av våra största banker: Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank och Länsförsäkringar Bank.

Att många tror att UC är det samma som en kreditupplysning kan ha att göra med att UC är Sveriges absolut största kreditupplysningsföretag. Företagets verksamhet går alltså ut på att sälja kreditinformation i form av bedömningsunderlag för krediter, kreditupplysningar och kreditbevakningar.

Just kreditupplysningar använder långivare som underlag och hjälpmedel för att avgöra vare sig de ska godkänna en låneansökning eller inte och, i vissa fall, vad för villkor som ska erbjudas.

Denna information kan vara väldigt värdefull för långivare eftersom de alltid tar en risk när de lånar ut pengar och de vill minimera sin risk att inte få tillbaka sina pengar.

De kan också använda information för att själva dra nytta av en svackig kreditvärdighet för en chans att tjäna mer pengar på lånet. UC är som sagt det största bolaget inom dess bransch och de har verkligen en tydlig position på marknaden. Trots detta så har även dem konkurrenter, även om de är mycket mindre kända än just Upplysningscentralen.

Kan man ta SMS lån utan UC?

En långivare måste utföra en kreditupplysning när någon ansöker om ett lån. Om man vet med sig att man har anmärkningar eller annan ofördelaktig information som finns samlat hos UC så kan det därför vara en bra idé att ansöka om ett lån utan UC eller ett SMS lån utan UC.

Eftersom långivaren inte kan undgå att utföra en kreditupplysning så innebär ett lån utan UC att de helt enkelt använder sig av ett annat bolag än UC för att göra upplysningen. För att undgå ett direkt nekande av ansökningen kan man då ha en bättre chans att få sitt lån godkänt. Om man har betalningsanmärkningar eller kanske en skuld hos Kronofogden så kan det vara tydliga signaler som leder till ett nekande av lån.

Då kan man vända sig till en långivare som erbjuder lån där de använder sig av andra kreditupplysningsföretag där dessa anmärkningar inte finns registrerade. Om man funderar på att ansöka om ett lån utan UC så kan ett sms lån utan UC eller ett snabblån utan UC vara ett bra sätt att låna pengar utan UC.

Både smslån utan UC och snabblån utan UC kan vara bra alternativ då smslån och snabblån ofta rör sig om mindre summor under en kortare låneperiod. Anledningen till varför dessa kan vara bra alternativ är att villkoren oftast inte är de bästa när det kommer till att låna pengar utan UC. Eftersom en ansökning utan UC fortfarande sänder signaler om att det kan finnas problem i upplysningscentralens underlag så kommer inte alla långivare erbjuda ett sådant alternativ vilket gör att de lånen i regel kommer med sämre villkor och högre avgifter.

Att ansöka om ett smslån utan UC gör du lika enkelt som du ansöker om vilket smslån som helst. Samma sak gäller snabblån utan UC och vilket annat lån utan UC som helst. Som för ”vanliga” lån så behöver du vara myndig för att ansöka. Andra faktorer som kommer att underlätta vid din ansökning är en stabil inkomst.

De vanligaste orsakerna bakom ett avslaget lån beror på att man är för ung, att man saknar eller har en för låg deklarerad inkomst eller att man ansökt om ett för högt belopp.

Lån och framförallt sms lån utan UC är väldigt populära. Tidigare så var det väldigt svårt för någon med en taskig kredithistoria att kunna låna pengar men dagens marknad erbjuder alternativ.

Att sms lån är populära har nog också att göra med hur enkelt och smidigt det kan vara att ansöka om och ta ett sms lån. Just att det är så enkelt kan göra det svårt för vissa att hålla ordning på sin ekonomi vilket i sin tur leder till en större efterfrågan efter alternativ som lån som inte kräver UC.

Det kan vara lätt att ta sig an för mycket eller att har svårt att hålla koll på alla betalningar som ska göras. Därför är det viktigt att man kommer ihåg att verkligen tänka över sin situation innan man tar ett lån.

En annan orsak till varför denna typ av lån kan behövas är att man har ansökt om för många lån under en kortare tid. Detta kan vara väldigt nyttigt att känna till för att motverka problem. Varje gång man ansöker om ett lån så kommer det att registreras hos kreditupplysningsföretaget, vilket i vanliga fall är UC.

Eftersom kreditupplysningsföretaget registrerar själva ansökan så kommer den att ligga kvar under en tid, vare sig man tog lånet eller inte. Om man därför ansöker om flera lån, för att exempelvis se vilka alternativ man har, så kommer de alla att registreras.

Detta i sin tur kommer att lyfta en röd flagga till kommande ansökningar eftersom de inte vet om du har tagit alla dessa lån eller inte. Så bara genom att oskyldigt ”shoppa runt” efter olika lån så kan man sätta sig själv i en situation där man inte kan ta några lån. Då kan det bli nödvändigt att behöva ansöka om ett lån som inte kräver UC.

Ett snabblån eller smslån utan UC kan vara ett bra alternativ för dem som har gjort misstag eller misskött sig tidigare. Dock är det som med alla lån väldigt viktigt att man ser över villkoren och gör sig helt införstådd på vad det är som gäller. Detta ska göras innan man tar lånet.

Bara för att det finns tillgängligt eller är väldigt enkelt att ta så betyder det inte att det är den bästa eller ens en bra lösning på situationen. I många fall så kan det bara hjälpa en att sätt sig i en ännu svårare ekonomisk situation för en att reda upp. Dra dock gärna nytta av möjligheten då du vet vad det innebär och du vet du kan betala tillbaka om det är vad som fungerar för dig.

Relaterade Inlägg

  • Lån för betting

  • Vad du bör Tänka på När Du ska Ta Lån Online- Tips & Råd

  • Vad är ett Mobillån? SMS Lån Komplett Guide

  • Vad är Blancolån? Allt du Behöver Veta!

  • SMS Lån med Betalningsanmärkning – är det möjligt?