Hantera pengar: Hur Barn lär sig att hantera pengar

Hantera pengar: Hur Barn lär sig att hantera pengar

Ena dagen är de söta 5 år, nästa är de 28. Tiden går fort och med det hanteringen av pengar. Du bör lägga ämnet pengar i ditt barns knä under de första åren, för först då kommer de senare att fatta rätt beslut som vuxna.

Så fort de har fyllt 14 år, det vill säga med ungdomsinitiering eller konfirmation, är de vuxna nog att ta fullt ansvar för sina pengar. Eftersom många av dessa festivaler får en prydlig summa från föräldrar och bekanta bör pengarna investeras klokt. Som vuxna i huset är det din uppgift att lära dem vad de behöver veta så att de kan överleva på egen hand när det är dags att flytta ut. Om du inte förbereder dem kommer de alltid att fastna på din kind.

Ungdomarna borde lösa det själva

Alla som har läst hittills och tänker: Eh, det är det skolan har ansvar för, det finns ju ämnet ”Ekonomi” där och jag’ Jag är bara den lilla mannen/kvinnan. Fel tanke! En studie har för länge sedan bevisat att barn hanterar pengar som de lärt sig av sina föräldrar! Ekonomi och gymnasieskola eller inte, även folk med ekonomexamen kan hamna i skuld om deras föräldrar har klarat sig dåligt.

Undervisa dem att ha långsiktiga sparmål. I den här åldern är deras egen bil förmodligen det första de tänker på. Vill du ha en så kan du betala för den. Ni bör båda budgetera vad ni vill spara varje månad och hur lång tid innan ni har tillräckligt med pengar för att betala för en resa kontant. Tidig målsättning hjälper dem tålamod och vision för att utveckla två saker som de i livet kommer att behöva . Men överdriv inte med försiktigheten!

Kreditkort är tabu

Det borde egentligen vara en självklarhet, men inga kreditkort ! När jag ser barnen på Starbucks med ett kreditvisum exploderar jag. En tonåring med ett kreditkort är bara något farligare än en med en laddad pistol. De borde inte ens veta att något sådant existerar!

Det fantastiska med att lära ett barn hur man hanterar pengar är att ansvarskänslan smittar av sig på andra områden i livet. Pengar är viktiga för en tonåring, så någon som är försiktig med hur mycket de spenderar umgås inte lätt med fel personer. Den känslan av ansvar kommer att genomsyra deras liv och hjälpa dem att bete sig.

Det är okej om dina barn inte tycker att du är cool, för du hatar henne för pengarnas skull. En förälder som är mest mån om att bli omtyckt av sina barn är inte en förälder. Han eller hon är mer som en burr. Du vill ditt barns bästa och det spelar ingen roll om de tycker att du är cool eller inte. När det är äldre, miljonär, kommer han eller hon att tacka dig och då kommer de att anse dig vara cool eftersom du gjorde livet möjligt för dem.

Slutsats

Glöm inte att dina barn bör arbeta med en budgetplan redan från början, de skapar det själva. Lyssna på deras önskemål och drömmar och hjälp dem att skapa denna plan. Inte bara lär du känna dina barn bättre, du formar också deras framtid samtidigt.

Ansvarsfriskrivning: Jag har inga barn själv, men kommer att göra allt precis så, det är min plan för mina barn. Hur gjorde du med dina barn eller vill du göra det?

Relaterade Inlägg