wallet 908569 1280

Hur du Kan Spara Kreditkort med ett Kreditkort

Det är ingen nyhet att kreditkort snabbt kan bli dyra om du inte vet hur du använder dem på rätt sätt. För att hjälpa dig att spara pengar med dina kreditkort delar vi därför med oss några av de bästa sätten att spara pengar när du har kreditkort.

Klipp kortet i två halvor

Okej vi pratar inte om att avbryta kreditkortet. Men om du klipper kortet i två halvor begränsar du verkligen dina utgifter. Detta är eftersom du inte längre kan dra kortet för att betala saker. Du kan inte längre gå förbi din favoritbutik, ta en impulsprodukt, och betala för den med kortet.

Men genom att fortsatt ha numret kan du fortfarande kan betala räkningar och köpa saker på internet, där du inte behöver dra kortet. Detta begränsar verkligen de platser du kan använda kortet på. Plus att det begränsar dina utgifter på kredit. Kanske med 50%, för att uttrycka det så.

Räkna på dina bonus-och lojalitetspoäng

Ja de så kallade gratis lojalitetspoängen. Du vet vad som gäller, varje krona du spenderar du får en poäng för. Vårt råd är att ta reda på hur mycket en poäng är värd. Till exempel med ett särskilt kreditkorts poängsystem, får du 500 kronors shopping för varje 8200 poäng. Därför får du för varje krona du spenderar tillbaka 0,06 öre. Ungefär ett halvt öre. Samma kreditkort har en årlig avgift på 200 kronor. Så bara för att betala för din årliga avgift skulle behöva spendera 328 000 kronor på ett år. De är verkligen inte belöningspoäng.

Ge 10% till välgörenhet

Gör en pakt med dig själv. För varje 10 kronor som du spenderar på ditt kreditkort ska du donera 1 krona till välgörenhet.

I slutet av varje månad räkna ihoph den totala mängden och skriv en check till din favorit välgörenhet. Bra för välgörenhet, men dåligt för din bank. Visst 1 krona är inte mycket. Men om du funderar på att köpa en 2000 kronors TV, lägg bara till 200 kronor.

Det enkla sättet att spara pengar på är att alltid betala kontant. Då, och endast då, kan du undvika denna självpåtagna välgörenhetsskatt.

Ett personligt meddelande till dig själv

Vissa människor gör detta i samband med bantning. De skriver ett inspirerande budskap på kylskåpet eller skafferiet. Till exempel ”Tänk på din midja” eller ”Du har kommit så långt”. Men det gäller faktiskt även för dina finanser. Ta en liten bit papper och skriv ner dina inspirerande budskap till dig själv. Ta en bit genomskinlig tejp och sätt den på fram-och baksidan av ditt kort. Varje gång du tar upp kortet, är detta meddelande den sista raden av försvar för att förhindra att du genomgår ditt köp.

Läs regler och villkor på kortet

Du vet det där långa dokumentet av villkor när du registrerade dig för ditt kort?. Det är ca 30 sidor lång med en riktigt liten text.

Kreditkortsföretag kan göra vad de vill, och de behöver inte be om ditt tillstånd. Vilken vettig person som helst som läser detta för första gången skulle styra bort från alla typer av kreditkort. Se till att alltid läsa villkoren när du skaffar ett nytt kreditkort.

Frys kortet

Ring inte upp banken och be om att få pausa kortet eller lånet. Ta en matlåda och lägg kortet i. Fyll den med vatten och lägg in den i frysen. Om du nu vill använda kortet kommer du att behöva vänta 2 till 3 timmar för att tina upp det. Detta blir såklart jobbigt när du väl vill använda det. Det ger dig tid att reflektera över de inköp som du vill göra och fråga dig själv om det är 100% nödvändigt. Nio gånger av tio, kommer du att tänka om och inte köpa något.

Googla oturshistorier med kreditkort

Gå in på internet och skriv ”jag är i skuld” eller ”personliga berättelser om skuld”. Du kommer att hitta hundratals om inte tusentals historier om människor som kämpar med kreditkortsskulder.

Människor precis som du, som av en eller annan anledning kommit in den hala sluttningen av att använda kreditkort mer än vad de har råd med. Nu drunknar de i skuld. Några av dessa människor är desperata och måste förändra hela deras liv. Vissa berättelser är oerhört ledsamma, inkluderat med partners som har begått självmord på grund av sina skuldproblem. Femton minuter efter att ha läst dessa historier kommer att ändra din uppfattning om kreditkort.

Använd inte ditt kreditkort alla månader

Vad sägs om att hjälpa till att avvänja dig från kortet genom att du bara använder det halva året? Varje udda månad t ex Januari, mars, maj etc. är kortet inlåst i ditt hem. Dock, varje jämn månad, är kortet ditt att använda. Detta kommer att tvinga dig att gå minst 30 dagar utan tillgång till ditt kort. Sex månader utan ditt kort är ett verkligt steg mot att hålla dina kostnader under kontroll. Här är tricket att inte ta billiga lån utan uc om det nu står som ett närmre val.

Köp en returpappers återvinning

Vilken billig butik som helst borde ha dem. Tillverka falska pengar. Klipp bara någon kartongbit i form av en sedel och skriv 20 kr, 50 kr, 100 kr, 200 kr, 500 kr och 1000 kr på dem. Skär också ut några mynt i form av 1 kr, 5 kr och 10 kr.. När du får ditt kreditkortsutdrag, titta på den månatliga räntan.

Om räntan för den månaden är 916 kr, kasta detta belopp i returpappers återvinningen. Töm inte papperskorgen! Efter 3 eller 4 månader, räkna ihop det belopp som du har förlorat på ränta.

Detta kan vara en ögonöppnare. Särskilt när kartongbitarna är formade som riktiga pengar. Detta kommer att ge dig ett incitament att bli av med eller minska din användning av kreditkort. Kom ihåg att inkludera din årliga kreditkortsavgift när den kommer in, eftersom detta också kostar pengar.

Relaterade Inlägg