wallet 1013789 1280

11 Bästa Tips för att Spara Pengar

När jag frågar folk vad deras finansiella mål är, är att spara pengar alltid i topp 3. Men de berättar också för mig att de inte vet hur, eller att de inte har några bra idéer. Tja, goda nyheter – jag har gjort arbetet för dig och jag hoppas att de kommer att utmana dina tankar.

Skulle du inte hellre använda en del pengar till något annat – att betala av skulder, spara till en semester, investering, etc.?

Här är våra bästa tips för att spara pengar!

Bestäm dig för vad du vill spara och överför det från ditt huvudsakliga konto till ett sparkonto så fort du får betalt

På något sätt kommer du att få resten att gå ihop med din budget. På detta sätt kommer du snabbt att märka hur mycket enklare det är att få grepp om dina utgifter och din budget. Om du inte har någonting som budgeterats för besparingar, börja då med en liten mängd. Du kommer att gilla att spara snart nog och beloppet kommer att börja öka.

Skriv ner dina kostnader och utgifter varje dag

Ja, det är lite irriterande att göra detta, speciellt i början. Men om du vill veta var dina pengar tar vägen, är detta det snabbaste sättet.

Du kommer att märka att efter en vecka eller två av räknandet av dina pengar så kommer du börja att automatiskt rätta till din kurs. Plötsligt inser du att ditt privatlån med betalningsanmärkning står för ett betydande belopp varje månad. Jag säger inte att du inte att du aldrig bör köpa något kul, men du bör vara eftertänksam.

Gå aldrig och handla på tom mage

Det kommer att sluta med en vagn full av skräpmat som du normalt inte skulle ha köpt om du inte hade varit hungrig. Genom att lyssna på detta tips, kan du säkerligen skära ner dina månatliga matkostnader med ca 30%!

Gör en lista över saker att köpa innan du lämnar huset

När du gör detta kan du planera din rutt och även se till att göra och köpa allt som du behöver. Annars blir det ofta att du inser att du glömt något när du väl är hemma igen. Du slösar då tid och bensin på att behöva åka tillbaka samma väg.

Använd alltid en shoppinglista

Du kan ladda ner en från nätet. Använd en kylskåpsmagnet och sätt den på framsidan av din kyl. Lär sedan din familj att skriva ner saker så snart som de håller på att ta slut.

Det är enkelt att bli luras av alla försäljningsknep när du är inne i butiken. En shoppinglista hjälper dig att fokusera. Det är så klart du kan vara flexibel. Det är bara det att med en shoppinglista, ser du till att du definitivt får allt du behöver och du slipper teckna ytterligare ett privatlån med betalningsanmärkning.

Kolla de nedre hyllorna i butikerna

Butiker presenterar alla de dyraste sakerna i ögonhöjd, så nästa gång du köper någon salladsdressing eller vad som helst, ta inte bara det första du ser. Jämför priserna av alla varumärken, var noga med att titta på alla produkter. Det kommer att ta lite tid första gången du gör detta, men när man är van vid det…

Köp endast tillräckligt med färska råvaror för dina behov

Du kan lätt luras av ”3 påsar av tomater för 20” och ”2 gurkor för 10”. Men om du stannar upp och tänker på dina behov, kommer du att inse att du inte behöver 3 påsar för bara 2 personer. Många gånger är det lätt att tro att dem endas säljs gruppvis, tills en dag då du tar en påse tomater till kassan. och hör och häpna, inget speciellt händer. De tog endast betalt för en påse.

Prova matinköp online, speciellt om du är en odisciplinerad handlare

Det finns de som idag har handlat på nätet sedan minst 3 år tillbaka. Och många utav dem som har fått in detta som en vana brukar ofta säga att minst 20% sparas varje månad, och det är efter att de har betalat leveransavgift. Det beror på att det helt eliminerar alla impulsköp – inköp på hungrig mage, och sötsaker.

Gå aldrig och handla när du är sur eller upprörd

Detta är en variant av nummer 3 med undantag för det faktum att du sannolikt kommer att mata din känslomässiga hunger. Alla kvinnor vet vad vi talar om här. Du är arg på grund av något som hänt på jobbet, går till köpcentret och det slutar med ett läppstift, handväska eller kläder som du inte behöver. Vi gör det allihop – några av oss köper större saker än andra.

Betala alltid dina kreditkortsskulder i tid för att undvika ränta

Kom ihåg att med kreditkort är ditt köp räntefritt i x antal dagar (beroende på ditt kreditkort) MEN om du är en dag för sen, betalar du inte bara ränta för den dagen, räntan debiteras från och med inköpsdatum. Detta gäller även om du har ett privatlån med betalningsanmärkning då villkoren ofta är hårda med möjligheten att låna mycket enklare.

Planera dina måltider

När du planerar dina måltider för veckan (som en del gör) eller för månaden, kommer du att spara pengar. För det första kan du använda upp all mat i frysen innan du köper mer, och för det andra, du vet exakt vad du behöver från butiken. Gör så att du tittar igenom din frys för att kontrollera att det finns tillräckligt med mat för veckan.

Gör sedan en lista och gå och handlar. Sedan på söndag eftermiddag, bestämmer du vilken mat du ska äta på vilka dagar och sätter upp din matsedel på sidan av kylskåpet. Det bör sedan inte ta dig mer än 30 minuter för att få kvällsmat på bordet varje kväll. Du sparar tid och pengar! Ladda ner din matsedel från nätet nu.

Relaterade Inlägg