money 2696228 1280

Smarta Tips För att Spara Pengar i Oroliga Tider

Att lämna ett mindre ekologiskt fotavtryck hjälper inte bara miljön, det sparar även pengar. Dessa små saker kan läggas ihop och göra en fin skillnad i din budget. I osäkra tider är det bra att ha vanor som underlättar för dina utgifter och din plånbok överlag. Nu när världsekonomin är mer orolig kan det därför vara bra att förbereda sig med smarta tips för att spara pengar i oroliga tider.

Ett enkelt sätt att spara lite pengar på är att kolla filtret i din torktumlare och rengöra den en gång i veckan. Torktumlaren använder en extra mängd el om filtret är fullt, och kommer att köra mer effektivt och du sparar pengar på din elräkning om du rengör det.

Anledningen är att om filtret har ludd i sig, måste torktumlaren arbeta dubbelt så hårt och torkning av kläder kommer att ta dubbelt så lång tid. Dessutom är samlat ludd i torktumlaren den näst vanligaste orsaken till bostadsbränder (i USA). Du skulle kunna spara mer än bara pengar. Klädhängare och torkräcken är det mest ekonomiska sättet att torka kläderna på.

Testa second hand

Besök secondhand-butiker regelbundet medan du kombinerar ärenden längs vägen. Gå till loppisar. Ett brett utbud av bra användbara saker, många av dem nästan nya eller helt nya, för bara några kronor är fantastiska fynd.

Spara på resor till frisör och se ändå bra ut genom att lära dig att frisera ditt eget hår. Titta på hur frisörerna fixar ditt hår och kopiera processen. För killar, genom att hålla håret självtrimmat, kan ett månatligt frisörbesök sträckas ut till 4 månader eller mer.

euro 870757 1280

Mat i hemmet

Gör ditt eget kaffe eller te hemma, i stället för att stanna och köpa på väg till jobbet. Det kommer att spara dig massor av pengar i det långa loppet. Underskatta inte pengar, allt du inte spenderar sparar du. Hoppa över latten på Starbucks och välj att göra ditt kaffe hemma, det kan sannolikt även komma smaka bättre och bespara dig hundratals kronor per år.

Riktigt fint kaffe behöver inte innebära att du behöver låna pengar. Köp en kvarn och köp kvalitets bönor, colombianskt kaffe eller franskrostat kaffe från Costco. Tillaga det hemma och hitta din egen favoritsmak som slår det som erbjuds på andra ställen. Överväg en högkvalitetstermos som du kan ta med dig.

Använd fläktar för kylning för att undvika höga luftkonditionerings el-räkningar. En stor luftkonditionering använder 1.5 kWh. En 1-meters takfläkt använder 24 kWh i 10 timmar. Med en genomsnittlig kostnad på 1 krona per kilowattimme. Fläktar är det bästa sättet att spara pengar på när det kommer till kylning. Fläktar använder en tiondel el av luftkonditioneringar så använd dem för att cirkulera luften.

Vindfläktar är ett annat bra sätt att få ut varmluft som är instängd på vinden och drar in sval luft genom huset på natten. Genom att få ut instängd varmluft, får du ett svalare hus. På vintern, stäng dörrar till oanvända rum för att spara värme och stäng ventiler om du har varmlufts uppvärmning. Att köpa en vedeldad spis kan vara en annan idé att skära ner på kostnaderna för uppvärmning om det är ett alternativ som finns tillgängligt för dig.

Tänk om kring underhållning

Vill spara pengar på underhållning? Ge detta en tanke och utnyttja gratis utomhuskonserter. Många av de främsta orkestrarna utför gratiskonserter speciellt under de varmare månaderna. Istället för att gå på professionell teater för 1000 kronor, varför inte en högstadium- eller gymnasieföreställning för mindre än hundra kronor?

Samma teater, och vem vet, uppträdandet kanske är utmärkt? Eller, överväg att stanna hemma och hyra en film. En filmkväll med popcorn och dricka. Det finns förmodligen offentliga trädgårdar, parker, vandringsleder och massor av gratis saker i din bakgård. Så istället för att låna pengar för att sedan dra ut på krogen som du egentligen inte har råd med. Ta och kolla dig omkring och inspireras av ovan exempel.

Biblioteket – en guldgruva

Biblioteket har gratis DVD-skivor och böcker. Istället för att spendera pengar på att hyra filmer hittar du ett fint urval av filmer på biblioteket. Istället för att köpa böcker från en bokhandel, har det lokala bibliotek många bra böcker tillgängliga utan kostnad.

Biblioteket är ett trevligt ställe att koppla av på, läsa tidningar, tidskrifter och även surfa på internet. Det är en chans att komma bort från allt, på en luftkonditionerad, lugn plats. Med alla resurser av material på armlängds avstånd, kan många forskningsprojekt genomföras där.

Att kombinera ditt TV-abonnemang, internet och telefon till en och samma tjänst kan innebära sparade pengar. Dessa ”trippel”-paket erbjuder en och samma faktura och kostar betydligt mindre. Kombinationserbjudanden tjänster är ett stort plus.

Tvätt och så vidare

Tvättservice budgettips är att förbehandla fläckar och tvätta speciella kläder i kallt vatten då det förebygger blekning. Du kan göra din egen fläckförbehandling genom att blanda en del tvättmedel, en del vatten och en del väteperoxid i en spray flaska. Spraya på fläckarna och gnid ihop materialet eller använda en mjuk borste. För sköljmedel, prova att använda vitvinsvinäger, vilket är mycket billigare.

Kolla upp din kreditvärdighet

Att förbättra din kreditvärdighet kommer att spara dig pengar när det kommer till billån och andra lån om det skulle behövas. När din kreditvärdering förbättras sänks din räntebetalningar.

Att sänka din kreditvärdighet är en funktion av din betalningshistorik, din nuvarande skuldnivå på dina olika kreditkort, och varaktigheten av din kredithistorik. Uppmärksamma saldon kontra kreditgränser på dina kort och snabb-betalningshistorik.

Kolla över dina lån

Om du äger ett hem med ett lån, i det låga ränteläget som råder idag, är det kanske bra att leta efter lägre priser. Med en bra kreditvärdering, kommer du att dra nytta av de lägsta och de bästa priserna. Se till att få en fast ränta i stället för en rörlig ränta. Man vet aldrig vad framtiden har att komma med.

Om du har en bil, se till att du håller däcken pumpade och att regelbundet underhåll är gjort, det kommer att förbättra livslängden på bilen. Kör din bil så länge som den gynnar dig. De första värdeminskningarna som kommer efter att man har köpt en ny bil kan vara förödande.

Relaterade Inlägg