credit cards 1583534 1280

Allt du Behöver Veta om Kreditkort – Komplett Guide

Idag finns det en rad olika företag och banker som erbjuder kreditkort. Det kan verkligen vara smart att ha ett kreditkort, och i många fall så kommer du dessutom behöva ha ett om du ska göra köp över internet, även om det dock idag finns andra nya betalningsalternativ när man tittar på internetbetalningar.

Innan du ska bli kund hos en bank eller ett företag som erbjuder kreditkort, så bör du först titta över vilka andra alternativ du har, genom att du då jämför kreditkort.

Detta så att du hittar ett bra kort som passar just dig och ditt liv, men också med bra villkor kopplade till kortet. Idag finns det väldigt många kort, som också brukar ha bonusar eller andra bra förmåner kopplade till sig. Därför är det alltid värt att se över vilka kort som finns så att du faktiskt hittar ett som gynnar ditt liv.

Eftersom det handlar om pengar och din ekonomi, är det således också ett långsiktigt beslut som du behöver ta och då är det bäst att välja ett bra kort som passar dig bäst. Att göra en kreditkortjämförelse är alltså viktigt, så att du känner dig nöjd med ditt kort.

Idag kan du till exempel ansöka om ett sms lån om det skulle vara så att du inte har pengar, men att inneha ett kreditkort ger dig möjligheten att alltid ha pengar till hands.

Detta är toppen om en oväntad avgift skulle dyka upp, dock är det också viktigt att man har god kontroll över ekonomin så att krediten betalas tillbaka i tid. Det finns många kreditkort företag som erbjuder kort så att du kan betala på kredit, så därför är det också viktigt att du väljer det företag som passar dig bäst. Det är enkelt att ansöka om kreditkort online idag, så se till att välja rätt.

american express 89024

Vad kostar kreditkort?

Idag finns det en rad olika banker och långivare som erbjuder kreditkort. Dessutom kan du hitta kreditkort som har räntefria dagar, det enda är då att du kommer behöva betala tillbaka den kredit som du har utnyttjat inom dessa 30 dagarna.

Skulle du gå över dina kreditdagar så kommer det läggas på en ränta för varje dag som du inte betalar tillbaka, vilket i det långa loppet kan bli relativt högt. Därför är det bäst att du hittar det bästa kreditkortet för just dig. Letar du efter ett kreditkort utan ränta kommer i så fall kunna hitta några räntefria dagar, vilket betyder att du inte behöver betala ränta om du betalar in krediten inom 30 dagar eller liknande som står i avtalet.

På så sätt kommer du endast behöva betala för de pengar som du faktiskt gör av med, istället för att du behöver betala extra för pengarna. Idag finns det dock en rad olika val av kreditkort utan årsavgift som du kan ansöka om. Istället lär kostnaderna ligga i räntan, om du inte då betalar av krediten innan överenskommet datum.

Finns det kreditkort som är gratis?

Det finns en del gratis kreditkort idag, men i dessa kommer det dock ändå tillkomma extra avgifter såsom aviseringsavgift, fakturaavgift, valutapåslag och andra kostnader.

Därför är dessa kort egentligen inte gratis, det enda är att du inte behöver betala en summa varje år eller månad för att få ha kortet. Letar du efter det billigaste kreditkortet så bör du i så fall ta en titt på de kort som inte har en årsavgift, men du får även tänka på att det tillkommer andra kostnader till kortet.

Letar du efter ett kreditkort som student så kan det vara svårt för dig att hitta ett kreditkort, eftersom många långivare och banker inte tillåter studenter att teckna avtal om just kreditkort. Det finns dock vissa banker, som till exempel Swedbank, som erbjuder kreditkort för studenter om man får studiemedel från CSN.

Det finns också ett Mastercard som också fokuserar endast på studenter, så att du som studerar kan få ut så mycket som möjligt av ditt kreditkort utan att du riskerar att hamna efter i mer skulder, då du trots allt också har CSN och tänka på. Se därför till att faktiskt se över om du behöver ett kreditkort, eller om du kan klara dig på ett vanligt betalkort som är kopplat till ditt bankkonto.

Kreditkort som ger dig bonusar

Är det så att du reser mycket, oavsett om det är via jobbet eller privat – då bör du ta en titt på ett kreditkort med bonus. Det gäller också om du ofta handlar i större matkedjor som ICA och Konsum, eller oavsett var du handlar.

Letar du efter det bästa kreditkortet på resan så bör du ta en titt på de kreditkort som har låga eller inga avgifter alls när du vill ta ut pengar från en bankomat utomlands, eller så att det är låga eller inga avgifter via betalningar på restauranger och liknande köp. Vidare kan det vara aktuellt för dig att välja ett kort som har bra reseförsäkring. I detta fall anses American Express ha den bästa och mest heltäckande reseförsäkringen.

Det finns också de bonusar som är kopplade till en mataffär, vilket gör att du får poäng för varje köp som du gör. Dessa poäng kan du sedan köpa varor eller andra saker för.

Dessutom brukar det finnas olika rabatter som du kan ta del av när du använder ett kreditkort som är kopplad till en specifik matbutik, så att varorna således blir ännu billigare. Det finns många olika smarta kreditkort idag, som passar just ditt liv och dina intressen. Letar du efter ett kreditkort utan valutapåslag för att förenkla din resa, så kan du enkelt kan ta ut pengar utomlands utan att du behöver betala för uttagsavgifter eller valutapåslag. I många fall kommer det alltså finnas en rad olika bonusar som du kan få när du använder kortet.

På så sätt är det smart att använda ett kreditkort om det är så att du ofta handlar i större mataffärer eller på vissa ställen, då du i längden kommer tjäna ihop poäng som du därefter kan köpa fler varor med.

Ansöka om kreditkort om du har en betalningsanmärkning

Skulle det vara så att du har en betalningsanmärkning, men vill du ändå kunna ansöka om ett kreditkort? Då finns det faktiskt vissa företag som erbjuder just kreditkort med betalningsanmärkningar, dock så betyder det här att du idag behöver ha en ordnad ekonomi. Du kan således inte få ett kreditkort om du i nuläget har en aktiv skuld hos Kronofogden, eller om dina tidigare skulder inte har blivit betalda.

När du redan har ekonomiska problem så kan det vara dumt att teckna ett kreditkort, detta eftersom när du handlar på kredit så kommer du du låna pengar av banken.

Därför behöver du således också betala tillbaka de pengar som du använder på kredit. Det är bättre att du först och främst får koll på din ekonomi, så att du har en stabil och balanserad koll på pengarna. Att ansöka om ett kreditkort och försöka betala av saker med krediten är därför inte ett bra val, utan krediten bör finnas där för dig när du verkligen behöver få in extra pengar. Det kan vara så att en oväntad avgift dyker upp som du bara måste betala, eller liknande kostnader.

Hur fungerar egentligen ett kreditkort?

Ett kreditkort är ett kort som du betalar med, men som du därefter betalar via en faktura varje månad. Därför kan du således betala för en hel summa pengar, bara du har råd att betala tillbaka beloppet i slutet av månaden.

När du får hem fakturan så kan du själv bestämma om du vill betala för allt direkt eller om du vill dela upp de som du är skyldig i delbetalningar. Om du delar upp pengarna i olika delbetalningar så kommer det finnas räntor kopplade till lånet. Skulle du betala av lånet direkt, utan att dela upp dem i delbetalningar, så kommer det inte tillkomma någon ränta på lånet och då betalar du således endast för pengarna som du har använt.

Du kommer således få en faktura på alla dina inköp som du har gjort under månaden och det är den här fakturan som du då månadsvis betalar. Räntan beroende på om du vill dela upp betalningarna skiljer sig beroende på vilket kreditkort som du tecknar och vad för bolag som står bakom kortet.

Vad är skillnaden på kreditkort och betalkort?

Betalkort är också ett bankkort, men det är istället kopplad direkt till ditt bankkonto och inte till någon kredit. Tar således pengarna slut på ditt bankkonto så kommer du inte kunna ta ut mer pengar från det kortet. Skulle det vara så att du har ett kreditkort, då kommer du ha en viss kredit som du kan nyttja.

Ett kreditkort har oftast en kreditgräns kopplad till sig, vilket betyder att du bara kan ta ut en viss summa per månad. Din gräns är det banken eller det företag som du har kortet kopplat till. Denna gräns baseras på din inkomst och hur väl du kommer ha möjlighet att betala tillbaka pengarna som du lånar.

Ett kreditkort är egentligen samma sak som att ta ett lån, förutom att det är smidigt eftersom du har krediten kopplad till ditt kort hela tiden, vilket också ger dig möjlighet att alltid kunna ta ut pengar när det behövs.

Vad kan jag betala med ett kreditkort?

Äger du ett kreditkort så kan du betala nästan precis vad som helst! Med ett kreditkort kan du betala utomlands, på restauranger, över internet, resor och alla slags kostnader som du kan tänka dig.

Dessutom så är många kreditkort kopplade till vissa förmåner och bonusar, vilket gör att du kan få rabatt när du köper något med just kreditkortet, det kan vara allt mellan resepoäng till reseförsäkringar, bonusar på mataffärer, hos vissa butiker och mycket mer. Du kan alltså betala vad som helst med ett kreditkort.

Vad bör jag tänka på om jag ansöker om ett kreditkort?

Ska du ansöka om ett kreditkort så är det värt att hitta ett kort som passar dig bäst, än att teckna allt för många kort från olika banker. Ju mer kort du har, desto mer pengar behöver du också ha koll på vilket gör det svårare att ha stabil och god ekonomi. Det är därför bäst att ha så få kreditkort som möjligt.

Är det så att du primärt handlar mat med ditt kreditkort så kan det vara värt att skaffa ett kreditkort som då endast fokuserar på matvaror. På så sätt får du en bra struktur över vilka pengar som behöver spendera på mat och resterande pengar som du har kvar att leva på. Reser du väldigt mycket till exempel, så kan det också vara så att du har en budget för just resor och då kan det vara värt att skaffa ett kreditkort som är kopplat till just dina respengar.

På så sätt kommer du igen kunna få bättre koll på exakt vilka pengar som ska spenderas på resa, dessutom kommer kortet också ge dig en rad med olika fördelar när du väl är ute och reser, såsom poäng när du betalar eller så att du slipper betala några avgifter för att ta ut pengar eller göra köp utomlands, jämfört med vanliga kreditkort som kan ta en viss procentsats beroende på vilket land som du befinner dig i.

Ska du ansöka om ett kreditkort så är det bra om du ansöker om en så bra kreditgräns som möjligt, så att du har råd med de inköp som du ska göra under dina två framtida månader. Detta eftersom du kan delbetala betalningar, så att du helt enkelt har tillräckligt högt tak i början.

Skulle du vilja sänka taket så kan du alltid göra detta i efterhand, vilket är perfekt om det är så att du känner att taket är för högt. Du kan alltid kontakta den bank eller den långivare som erbjuder dig ditt kreditkort, så att du får svar på alla dina frågor om kortet och så att du faktiskt hittar ett så bra kreditkort för dig som möjligt. Det är viktigt att du känner dig bekväm med de kort som du ansöker om, då det handlar om en investering och din ekonomi.

Relaterade Inlägg

  • Vad är Blancolån? Allt du Behöver Veta!