10 tips för att hantera rädsla och girighet för inre välstånd

10 tips för att hantera rädsla och girighet för inre välstånd

Aktie- och fastighetsmarknaderna är rekordhöga efter en 10-årig bullrun. Vi vill alla att festen ska fortsätta, men vi vet inte när det går åt helvete med en handkorg. Bästa exemplet: Corona, marknaderna kraschade och klättrade efter några månader tillbaka till sina rekord som om ingenting hade hänt.

Tankar om rädsla och girighet

  1. Här är några tankar om att hantera rädsla och girighet för att minimera suboptimala investeringsbeslut:
  2. När saker dra åt helvete, kom ihåg att motgångar är oundvikliga och det är bättre att hålla kursen om aktiens affärsmodell inte bryts
  3. Om du klickar på Sitting big vinster, kom ihåg att dina vinster inte betyder något förrän du inser vinsterna
  4. Ha övertygelse i dina köp- och säljidéer, men är inte så vanföreställningar att du tror att du kommer konsekvent att slå marknaden och om du gör det
  5. På en tjurmarknad är alla ett geni. Påminn dig själv om att du inte är någon speciell
  6. När du har mycket pengar kvar på bordet, säg till dig själv att en vinst är bättre än en förlust
  7. Överväg att spendera en del av dina pengar på något påtagligt som kommer att hålla längre än dagarna av vinnande eufori, till exempel: minnen Fortsätt att omvärdera din risktolerans genom att testa dina smärtpunkter. Det är väldigt svårt att veta vad din risktolerans är utan att gå över gränsen. Hur mycket vill du lägga på en enda position? En portfölj där en aktie står för 80 % av din portfölj är dåligt diversifierad. Balansera om din portfölj minst två gånger om året och gör en djupdykning och kontrollera din portfölj minst en gång i kvartaletOm du gjorde ett misstag, gör inte det sjunka i självömkan och förbanna börsen för det. Ta dig samman och lista alla saker du gjort fel så att du har större chans att tjäna pengar i framtiden. Om du fortfarande inte vet vad du gjorde fel, få några råd, internet är fullt av finansiella bloggare
  8. Använd även limitordrar när du köper aktier , för ett värde du tycker är rätt
  9. Överväg att använda tre eller fler trancher för att bygga eller lämna en full position. Detta är också idealiskt för att köpa i kriser för att få bästa möjliga pris.
  10. Sätt också några stop-loss-order, det finns inget som heter aktien . Ingenting är säkert och allt kan krascha.

Det är inte en satsning, inte en vinst. Man måste ta kalkylerade risker för att tjäna pengar på aktiemarknaderna. Om du känner dig obekväm med att ta så mycket risk, överväg att anlita en finansiell rådgivare för att lindra din stress (vilket fortfarande kommer att kosta dig en förmögenhet).

Jag kan inte nog betona hur viktigt förhållandet mellan risk och belöning är. Vi kan inte lura oss själva att tjäna stora pengar om vi inte är villiga att investera i mer riskfyllda tillgångar eller företag. Tänk bara på riskkapitalfonder i ett tidigt skede. Pengar investeras ofta enbart utifrån en lednings rykte eller en idé. Vinster är ofta långt borta, men när det inträffar en likviditetshändelse kan sådana investeringar ge enorma avkastningar. De flesta investeringar kommer att misslyckas, men nyckeln är att upptäcka möjligheter och att ha modet och kopplingarna att lägga pengarna där munnen är.

Girighet och rädsla är ofrånkomlig för dem som aktivt närmar sig investeringar. De flesta av oss kommer inte att prestera bättre än de bredare marknaderna, vilket är anledningen till att majoriteten av vårt kapital investeras i indexfonder, fonder, stabila utdelningsaktier och så vidare. Även om vissa av oss kommer att överträffa enormt. När vi gör det kan vi tillskriva våra vinster tur snarare än forskning och mod för att hålla belackare på avstånd.

Sätt dig själv till slut en depå där du knappt betalar några avgifter!

Hantera din ekonomi på ett ställe: Det bästa sättet att bli ekonomiskt oberoende genom att bli och skydda dig själv är att få din ekonomi under kontroll.

När människor tänker på rikedom tänker de vanligtvis på monetärt välstånd. De tänker på hur mycket de har på sina bankkonton eller hur mycket deras bil eller hus är värt. Men monetär rikedom är bara en typ av rikedom, och även om det definitivt är den som folk verkar bry sig mest om, är det sällan den viktigaste.

Rikdom handlar om så mycket mer än innehållet på ditt bankkonto eller din investeringsportfölj.

Ett av de viktigaste stegen på vägen till välstånd är att känna igen och upptäcka ditt syfte. Ditt syfte i livet är mer än det där 40-timmarsjobbet att betala av på bolånet eller att räkna hur många vänner vi har på TikTok. Vårt syfte i livet, meningen med livet, är att vara lycklig.

Det är meningen med livet. Allt vi behöver sträva efter i livet är lycka. Genom lycka kommer vi att upptäcka välstånd som omfattar alla aspekter som det innebär – familj, vänner, ekonomi, hälsa och karriär.

Var inte för girig, fall inte i rädsla och välstånd kommer naturligt genom hårt arbete och flit.

Relaterade Inlägg