Vad är FOMO och hur vi kan lära oss att släppa taget

Vad är FOMO och hur vi kan lära oss att släppa taget

FOMO (rädsla för att missa), du vet, rädslan för att missa! Läkare diagnostiserar allt oftare barn med FOMO i dessa dagar eftersom skolor inte tillåter barn att ha sina smartphones i klassen hela dagen. De börjar lida av ångest och bristande koncentration eftersom de inte kan hänga med i vad deras vänner gör.

I min skoltid hade vi andra problem. Mobiltelefoner, om du hade en alls, var dyra och bara för nödsituationer. Världen förändras och med det oron. Alla som är aktieägare eller investerar i kryptovalutor vet det. FOMO, du måste engagera dig i allt för att få störst avkastning.

Förstå rädslan för att missa något

Det verkar finnas två aspekter av FOMO:

Faktisk rädsla för att gå miste om saker som dina vänner upplever för att de måste arbeta, inte har pengar eller det vet bara inte. Du vill vara synlig för alla på alla bilder på exotiska platser. Du vill festa med den slumpmässiga kändisen i bakrummet för att berätta en historia. Listan fortsätter eftersom du inte vill vara en ensam förlorare medan alla dina vänner har det bra. Om du inte kan gå med dina vänner på Bali är det näst bästa att se deras resa med avundsjuka medan du sitter fast i ett eländigt pappersblandande jobb. Du köper och säljer konstiga finansiella produkter bara för att de är trendiga.

Behovet av att hålla kontakten online hela tiden. Några vanliga drag hos FOMO-drabbade är: de sover med sin telefon, ställer in sina aviseringar på att vibrera så att de är uppmärksamma på ett bytesamtal klockan 02.00, går igenom rött eftersom de är fascinerade av sina telefoner och har alltid en laddare med dig när du går ut genom dörren. Det finns människor som inte kan gå 5 minuter utan att titta på skärmen.

Sista gången som går en hela dagen utan att ladda min telefon var… aldrig! Jag skulle kunna göra skitsnacket till batteritiden på min iPhone eller så kan jag erkänna att jag alltid använder min telefon . Jag minns när jag började investera och det kändes som att alla tittade på kurserna i några timmar. Den kunde ha exploderat eller halkat ner i avgrunden. Antingen ta vinster eller minimera förluster.

När jag började med Forex det var densamma. Kollar hela tiden banorna för att inte missa något, det är hemskt. Det händer faktiskt ingenting hela tiden.

Min största rädsla relaterade till FOMO

Min största oro kvarstår att en läsare kommer att skriva en lång kommentar och skylla på mig. Alla kommentarer är tillåtna om de är respektfulla. Även om jag är härdad och vill ha kritik, är jag rädd för att få en negativ kommentar.

Min andra rädsla är att på grund av bristande lyhördhet , genom normalt arbete, missa några affärsmöjligheter. Affärsvärlden är extremt konkurrensutsatt och det finns en stark korrelation mellan hur mycket du säljer och hur mycket du tjänar online. Jag är fortfarande i ett tidigt skede av bloggandet.

Förutom dessa två ”rädslor” är jag inte längre rädd för att missa för mycket, eftersom om rädslan för att missa blir stor nog går jag bara.

Finansiell frihet kan tillåta en person att hålla FOMO i schack och verkligen välja vad vi vill göra. För de som träffar en terapeut för att komma på hur man kan bota FOMO, kanske är det ärliga botemedlet bara att tjäna tillräckligt med pengar där du aldrig missar något.

Det är definitivt svårare att vara ung nuförtiden

Innan internet och smartphones hade vi bara några få grannar att hänga med. Nu bombarderas vi ständigt av vad hundratals vänner och bekanta håller på med hela tiden. Det brukade vara okej att bara koppla av och inte göra någonting en lat söndagseftermiddag. Men nu känns det som att inte göra någonting när vi ser våra vänner på Facebook/Instagram dela bilder från en produktiv dag.

Vi skulle kunna ha hundra vänner var och en av som bara gör en fantastisk sak om året. Men när var och en av de hundra vännerna lägger ut detaljer om sin resa, verkar det som att alla alltid gör något under året! Jag sympatiserar verkligen med dem som är i 20-årsåldern eller som är ekonomiskt nödställda. Vi vill alla resa, gå på konserter, delta i evenemang och dricka oändliga mängder för dyrt vin. Men vi har inte råd varje dag.

För dem som är rädda för att missa något, oroa dig inte för mycket eftersom saker och ting kommer att bli bättre med tiden. Naturligtvis, ju äldre du blir, desto fler saker kommer du att uppleva som hindrar dig från att undra vad dina vänner har gjort.

Steg för steg mot rädslan för FOMO

Om du inte har tålamodet att skaffa dig erfarenhet, så rekommenderar jag starkt att du stänger av internet för bra bitar, lite i taget. Börja med en timme när du inte kollar din telefon eller bärbara dator, och öka gradvis dessa tidsblock med en timme tills du kan gå tre till sex timmar i sträck utan anslutning. Försök att minska antalet sociala medieplattformar du använder. Slutligen, stäng av alla dina aviseringar så att du bara kollar när du vill. Din produktivitet kommer att öka om du svarar på meddelanden i bitar. Din rädsla kommer också gradvis att normaliseras. Att vara i nuet istället för att ständigt vara i telefon förbättrar dina relationer.

Jag längtar efter en enklare värld med färre distraktioner. Jag tror att vi alla skulle vara mindre rädda för att gå miste om och lyckligare över vad vi har. Viktigast av allt, om vi kan få slut på den oändliga galenskapen vi försöker hålla jämna steg med, kommer vår ekonomi att vara i en mycket hälsosammare position. Men igen, var är det roliga med det? Glöm inte att ta med din laddare.

När jag tittar på dokumentärer om resor eller vandring på YouTube hör jag alltid orden ”perfekt plats för Instagram” eller ”10 platser för ditt Instagramkonto”. Och sedan när du hittar den platsen på Instagram ser du alltid samma repetitiva bilder. Inget speciellt, så du missar inget om du inte tar den här bilden själv. Njut hellre av naturen och den speciella platsen själv, med ögonen och inte med kameralinsen.

Jag kan också förstå att speciella unga kvinnor lider av det, att missa de senaste trenderna inom modevärlden och sedan inte längre kunna säga något. Internet är både en välsignelse och en förbannelse.

Relaterade Inlägg