bitcoin 6237043 1280

Altcoins som Investeringstrend: Vad är dessa Kryptovalutor?

Kryptovalutorna fick stor betydelse 2020 och befann sig plötsligt i investerarnas absoluta fokus. Däremot har värdet på Bitcoin och andra har stagnerat något de senaste åren och minskade dramatiskt i värde under 2022. Men intresset för kryptovalutor åtnjuter kryptovalutor en ständigt växande popularitet. Detta återspeglas i både privata och institutionella investerare.

Det kan därför antas att denna trend kommer att fortsätta under de kommande åren. Intresset är inte begränsat till altcoins, utan även nya kryptovalutor väcker uppståndelse. Vilka nya kryptovalutor finns det i år vi kommer att förklara här mer i detalj.

Det finns fler nya kryptovalutor på marknaden

Hela tiden kommer fler och fler nya kryptovalutor på marknaden. Dessa digitala värden genereras av gruvdrift och en vitbok är grundkravet för att de ska kunna handlas på börsen.

Det har länge visat sig att efter Under några veckor har dessa coins också varit mycket populära på börsen. Till exempel gick XANALIA, GYA, Vlad Finance eller Olympus nyligen till börsen. Det finns nu ett mycket varierat urval av nya kryptovalutor.

Bitcoin är inte längre den enda härskaren

Bitcoin betecknar ursprunget till alla kryptovalutor, så det är naturligtvis inte förvånande att många ingenjörer här initialt efterliknade den stora modellen när skapa nya motsvarigheter. Samtidigt gjordes ett försök att optimera de kända funktionerna.

Tvärtemot vad man kan förvänta sig har den nya och förändrade generationen kryptovalutor inte längre Bitcoin som modell, utan denna generation följer den digitala valutan Ethereum.

ChainLink, Cardano och Polkadot tillhör denna nya generation och ligger nu på plats 7 till 9. Polkadot har särskilt väckt intresset hos institutionella investerare. Anledningen till detta är att Gavin Wood, en kollega till Ethereums grundare Vitalik Buterin, skapade den. Detta faktum är förmodligen skäl nog att kryptohedgefonden Pantera Capital antar att myntet DOT har motsvarande potential att även konkurrera med Ethereum på lång sikt.

På grund av den starka utvecklingen av både välkända och nya altcoins är det fortfarande spännande att se om altcoins kommer att fortsätta att baseras på Bitcoin som modell i framtiden, eller om de kommer att vända sig bort från det.

Nya kryptovalutor på uppgång?

Samtidigt finns många nya kryptovalutor tillgängliga på olika börser. Ju större och mer etablerad kryptobörsen är, desto större är sannolikheten att det är en legitim kryptovaluta.

Investerare som tidigt bestämde sig för att investera i Ethereum, Bitcoin och andra kan se fram emot rejäla vinster och det är inte ovanligt att tillgångar i miljoner är inblandade. När du investerar i nya kryptovalutor innebär det att du måste våga ta stora risker. Detta kan leda till stora vinster eller totala förluster.

Vilka är riskerna med de nya kryptovalutorna?

Naturligtvis kan investeringar i nya kryptovalutor också medföra vissa risker. Riktigt stora vinster kan göras här, men å ena sidan är likviditeten i kryptovalutorna låg och å andra sidan är volatiliteten hög. När man investerar i kryptovalutorna är spridningen hög. Därför bör du som investerare alltid vara uppmärksam på priserna. Tyvärr finns det alltid ICO:er som helt enkelt går fel med nya kryptovalutor.

Här är det viktigt att informera sig i detalj, så att höga förluster på grund av dåliga investeringar undvikas. Faktum är att de nya kryptovalutorna rymmer både stora möjligheter och stora risker.

Möjlighet till nya kryptovalutor eftersom Bitcoin är så dyrt

Det är fortfarande så att nästan alla direkt tänker på Bitcoin när de hör termen kryptovaluta.

Ändå bör det verkligen inte glömmas bort här att Bitcoin, även om det är alla kryptovalutors förfader, inte är den enda starka presterande här. Under tiden finns det några kryptovalutor som är ganska lika med det, eller till och med övertrumfar det vid ett eller annat tillfälle.

Ethereum imponerar med stark prestanda

Ethereum får här med en imponerande värdeökning sedan dess lägsta i mars på 300 %. BTC lyckades bryta 20 000 US-dollarstrecket på mycket kort tid och uppenbarligen finns det bara en trend, och den pekar stadigt uppåt.

När det gäller blockchain-teknik anses ETH vara en revolutionerande variant. När det gäller säkerhet och transaktioner ger det många fördelar. Till skillnad från Bitcoin finns det möjlighet att skapa datorapplikationer inom systemet.

Litecoin är också mycket populärt

Litecoin kännetecknas framför allt av dess betydligt snabbare bearbetning av transaktioner. Det som däremot är slående med denna kryptovaluta är att den ofta köps i kombination med en annan större kryptovaluta som Bitcoin, Ethereum eller XRP.

Relaterade Inlägg