Vivus Recension

vivus.se

Idag är det smidigt att låna pengar och detta kan du göra hos Vivus. Detta är ett företag som erbjuder dig krediter, så att du kan få möjlighet att betala oväntade kostnader eller andra avgifter och inköp som du vill eller behöver göra. När du ansöker om en kredit på Vivus, så kommer du enkelt kunna licka på Vivus logga in för att se hur mycket kredit du har kvar och även annan information samt räkningar och fakturor.

När du är ny kund hos Vivus så kan du bara låna upp till 6000 kronor, men skulle du vara en återkommande kund så kan du istället låna upp till 20.000 kronor. Företaget gör såhär för att vara helt säkra på att du har god möjlighet att betala tillbaka de pengar som du lånat från dem.

Det är smidigt och det går snabbt att ansöka om ett lån hos Vivus, dock så bör det ändå vara ett långsiktigt beslut som du gör. När du har fått ett lån godkänt från företaget så kommer du sedan betala din kredit inom det avtal som du och Vivus har kommit överens om. Du kan själv välja om du sedan vill betala din faktura via din internetbank eller om du hellre går till ett bankkontor Du kan läsa på själva fakturan om hur du betalar den.

Krav på dig som vill ansöka om ett Vivus lån

För att få ansöka om ett lån från Vivus så behöver du följa några av deras grundläggande krav. Först och främst så behöver du vara minst 18 år gammal för att ansöka om ett lån hos dem, du behöver också ha ett svenskt personnummer, tillsammans med ett svenskt mobilnummer och ett svenskt kontonummer. Utöver detta så kommer även Vivus att skicka iväg en vanlig kreditprövning på dig, för att se hur god möjlighet du har att betala tillbaka lånet. Vill du ansöka om ett lån trots att du har en Vivus inkasso så kommer du tyvärr inte kunna få ett lån godkänt från dem, de godkänner således endast en kredit i taget och för att ansöka om ett nytt lån så behöver du ha betalat tillbaka ditt tidigare lån.

Tänk på att tänka igenom din låneansökan ordentligt innan du bestämmer dig för att låna pengar. Skulle du ha problem att betala tillbaka dina lånade pengar, så finns det chans att dem skickar iväg en ansökan till inkasso. Skulle du inte betala tillbaka ändå, så kommer ett ärende att skickas iväg till Kronofogden. Har man skulder hos dem så kommer det vara svårt för dig att få lån godkända i framtiden, det kan också vara svårt att få telefonabonnemang eller lägenhetskontrakt. Därför är det alltid viktigt att se över så att du har god möjlighet att betala tillbaka pengarna per månad, så att det känns för tufft för dig när du väl får hem dina fakturor.

Privatlån utan säkerhet

När du ansöker om ett lån hos Vivus, så är det ett privatlån utan säkerhet som du ansöker om. Detta betyder att du själv inte kommer behöva berätta för dem vad du ska använda dina lånade pengar till, bara dem får tillbaka dem så är de nöjda. Det finns några nackdelar med privatlån utan säkerhet och det är oftast att räntan och andra avgifter är dyrare jämfört med privatlån med säkerhet och liknande lån. Därför är det viktigt att du tänker igenom din ansökan innan du väl bestämmer dig för att ansöka om pengarna.

Det finns en rad olika lån där ute, så det är alltid värt att tänka över om du behöver låna pengarna eller inte. Att långa pengar bör egentligen vara den sista utvägen som du gör, speciellt när det gäller privatlån utan säkerhet. Det kan vara så att något har gått sönder, så att du behöver reparera eller renovera något i ditt hem, så kan ett privatlån vara perfekt att ansöka. Det är dock alltid bäst att faktiskt hitta ett privatlån med en så låg ränta som möjligt och även att du betalar tillbaka pengarna så snabbt som möjligt.

Hur lång tid tar en Vivus utbetalning?

Vivus har idag samarbete med två banker och det är handelsbanken och Nordea. Är du kund hos någon av dessa bankerna och är din kredit godkänd inom Vivus öppettider, så kommer du ha dina pengar på bankkontot på bara 15 minuter. SKulle det vara så att du har en annan bank så behöver din ansökan bli godkänd innan klockan 13:00 under en vardag, för att du ska få pengarna samma dag. Skulle din ansökan således inte bli godkänd innan 13 så behöver du avvakta till bankdagen som kommer nästa gång.

Ta kontakt med Vivus kundtjänst

Skulle det vara så att du har någon fråga till företaget, så kan du i så fall ta kontakt med deras kundtjänst. Du kan också läsa mer om företaget i deras Vivus blogg för att få mer information om hur själva företaget arbetar och annan intressant information om dem. Det kan också vara smart att läsa de Vivus omdömen som finns på sajter där de jämför olika lån, eller så kan du läsa om dem i en Vivus flashback tråd eller liknande, så att du kan få god information om vad andra människor tycker om företaget. Vill du kontakta företaget så är Vivus öppettider mellan 08-17 på vardagar. Du kan tyvärr inte kontakta företaget på helger just nu.

Sammanfattning om Vivus finans

Innan du bestämmer dig för att ansöka om ett lån hos Vivus, så kan det vara smart att jämföra olika företag och långivare med varandra. Här är vår jämförelse om du vill läsa mer. Vivus är dock ett bra företag som erbjuder dig privatlån utan säkerhet, där du kan välja mellan ett lån på minst 2000 kronor och upp till 20 000 kronor. Ska du låna pengar Vivus så är det alltid bäst att tänka igenom ditt beslut innan du bestämmer dig för att låna. Det är alltid viktigt att göra ett bra beslut när det gäller att ansöka om pengar, då det handlar om ens ekonomiska situation.