ViaConto Recension

viaconto.se

Behöver du få in pengar så snabbt som möjligt? Har det kanske uppstått en oväntad avgift som du behöver betala? Då kan du i så fall vända dig till ViaConto som är en låneförmedlare för dig som letar efter snabblån och SMSlån. Här kan du välja att ansöka om lån från minst 1000 kronor och upp till hela 50 000 kronor. ViaConto Sweden AB är ett företag som grundades år 2008 och ingår i VIA SMS-gruppen. De ser till att erbjuda mikrokrediter till privatkunder och konsumenter. Dessa är mestadels menade att använda för att lösa oväntade avgifter eller för att fixa finansiella ekonomiska problem.

Ansök om ett snabblån från Via Konto

Viacont erbjuder dig snabblån utan någon säkerhet, vilket betyder att du inte behöver berätta för dem vad du ska använda dina pengar till. Det härliga med detta företag är att du kan ansöka om ViaConto 23 som erbjuder dig att ändra återbetalningstiden på ditt lån, om det skulle vara så att du har svårt att betala tillbaka de lånade pengarna som du har lånat från ViaConto.

Se över vad för slags lån det finns

Innan du bestämmer dig för att ansöka om ett lån, så är det bäst att du jämför olika lån med varandra då det finns så många olika typer av lån, både från olika låneförmedlare men också olika typer av lån. Därför är det bra att veta så mycket som möjligt om respektive lån och långivare, så att du kan hitta det bästa lånet för just dig. Se vår jämförelse för att enklare se över vilket företag som är bäst för dig.

Krav för dig som långivare

För att få ett lån godkänt från ViaConto så finns det vissa krav på dig som ansöker. Du behöver vara myndig för att ansöka om ett lån, så alltså en ålder på minst 18 år gammal. Du behöver även ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste 2 åren tillbaka. Det är tyvärr inte okej att ansöka om ett lån om du har en skyddad identitet och du får inte heller vara under förvaltarskap. För att få lån godkänt från ViaConto, så behöver du ha ett svenskt privatkonto och ha en egen mobiltelefon med ett eget mobilnummer. Det kommer även skickas iväg en kreditupplysning på dig, så att långivaren kan se att du har god möjlighet att betala tillbaka pengarna och du behöver även ha en deklarerad inkomst.

Kontakta ViaConto genom deras kundtjänst

Har du en fråga till ViaConto så kan du i så fall kontakta deras kundtjänst. I nuläget har dem en mejladress som du kan mejla till samt ett telefonnummer. Du kan också få svar på de allra vanligaste frågorna om du kikar igenom deras FAQ, som finns tillgänglig på deras hemsida. I nuläget så kan du nå dem via vardagar mellan 08:30 till 17:00 och på helger kan du nå dem mellan 10:00 till 16:00. Du kan även nå dem på Skype om du hellre vill göra det.

Återbetalning av ditt lån

När du har kikat igenom de olika lånen som finns, så kommer du sedan kunna välja vilken summa som du vill ansöka om och hur lång tid du vill ha på dig för att betala tillbaka pengarna. Att hitta ett bra lån med en bra ränta och en bra återbetalningsperiod är således det viktigaste. Eftersom det är SMSlån och snabblån som ViaConto erbjuder, så är det också bra att försöka betala tillbaka lånet så snabbt som möjligt. Ju snabbare du betalar av ditt lån, desto mindre kommer du behöva betala tillbaka på lånet. I nuläget kan du välja en återbetalningstid på max 3 månader och upp till 47 månader, beroende på vilken summa som du vill ansöka om. Glöm inte bort att det oftast är bäst att ta en så kort betalningsperiod som möjligt när du ansöker om snabblån.

Se till att använda pengarna till rätt saker

Att låna pengar via ett mikrolån kan bli rätt dyrt eftersom räntan oftast är högre. Ska du alltså ansöka om ett mikrolån eller snabblån, så är det ytterst viktigt att du tänker igenom ditt beslut och så att det inte är ett spontanbeslut. Pengarna kan gå till vad du vill och därför är det också värt att faktiskt använda dem till något viktigt. LEtar du efter ett lån för att åka iväg på semester eller något annat som inte är alltför viktigt, så är det bäst att vända sig till ett företag som erbjuder dig privatlån, då dessa brukar vara lägre. Behöver du dock få in pengarna så snabbt som möjligt, om det är så att en oväntad avgift dykt upp, då är snabblån som dessa perfekta för dig.

Såhär ansöker du om ett lån från ViaConto

Det hela är väldigt smidigt, allt du behöver är en dator eller en mobil enhet. Därefter väljer du den summa som du önskar låna och sedan anger du dina personliga uppgifter. När detta är klart så identifierar du dig snabbt och smidigt med Bank-ID, så att ViaConto kan bekräfta att du är du. Nu behöver du bara avvakta 5 korta minuter och sedan kommer du få svar på om din ansökan blivit godkänd eller nekad. Skulle det vara så att din ansökan blir godkänd så kommer du ha dina lånade pengar på bara några korta timmar eller någon dag, beroende på när ansökan väl blir godkänd.

ViaConto är således ett bra företag för dig som du kan vända dig till om du letar efter snabblån eller mikrolån. På så sätt blir din ansökan godkänd snabbare jämfört med andra privatlån och därför dessa lån perfekta att ansöka om du snabbt behöver få in pengar. Se över de olika lån typerna som finns och välj en bra och lagom summa för dig som du enkelt kan betala tillbaka, så att du inte riskerar att bli återbetalningsskyldig eller så att du inte får något ärende eller skuld hos Kronofogden. Ansök om ett mikrolån hos ViaCont och lös de oväntade avgifterna snabbt. Nu kan du snabbt och smidigt ansöka om lån mellan 1000 kronor och upp till 50 000 kronor från ViaConto.