Topp 7 Sätt att Spara Pengar på

Köp i storpack

De flesta människor köper saker bara när de känner behovet för det. Till exempel kanske du endast köper en rulle toalettpapper när du får slut på det. Vad du inte inser är att du hade kunnat spara mycket pengar om du hade köpt i storpack. När du kan, handla i större omfång. Det är ett utmärkt sätt att spara pengar på. Det är också en bra strategi för att överleva nödsituationer. Du måste dock komma ihåg, att de enda saker du bör köpa i storpack är de som inte förstörs så enkelt. Du kommer att slösa pengar om du i slutänden kastar dina grejer.

Laga mat

Vi förstår att du är trött efter en hel dag av arbete, men du skulle verkligen göra dig själv en tjänst om du slutar att äta ute och börjar laga din mat själv. Att äta ute låter verkligen lockande, eftersom det gör ditt liv lättare, men det gör dig fattigare. Att inte ha tid är ingen ursäkt. Att sätta åt sidan 30 minuter av din kväll för tillagning av din måltid skulle inte skada, skulle det? Hur mycket spenderar du på en kopp Pressbyrån kaffe varje morgon? Hur mycket skulle du ha spenderat om du hade valt att köpa hem ett paket med kaffe istället? Gör matten själv och se skillnaden.

Om du inte är så begåvad med kulinariska färdigheter, gå online och träna själv med hjälp av de många recept som kan hittas på nätet.

Dalta inte med dig själv

Om du alltid behöver leta igenom din lägenhet efter bortsprungna mynt eftersom du alltid ont om pengar, har du inte rätt att behandla dig själv med överdriven lyx. Till exempel, blir många människor idag beroende av prylar. Om du är den typen av person, spenderar du förmodligen mycket mer än du hade tänkt. Prylar är otroligt beroendeframkallande och de kan äga dig på nolltid om du blir fast vid dem. Behovet stannar inte vid ett inköp. Ska du till exempel låna 20000 kronor till något, se till att det inte är ytterligare en pryl till samling, utan något du faktiskt behöver och kommer att tjäna tillbaka i pengar.

Har du generella produkter?

De flesta gånger är den enda skillnaden mellan generella och varumärkesprodukter; priset. Nästa gång du går och handlar, bli inte hypnotiserad av produktetiketter. Ofta har märkesvaror mer färgstarka och snygga förpackningar, men detta behöver inte nödvändigtvis innebära att kvaliteten är bättre. I stället för att gå till en mataffär med ett visst varumärke i åtanke, kolla igenom alla produkter som visas och jämför deras priser. Det är mycket troligt att, trots att förpackningarna är fula, affärens egna märken erbjuder en mycket bättre deal än de som tillverkas av gigantiska företag. Tror du att din tandhälsa lider av tandborsten som du använder inte är gjord av ett framstående företag? Tror du att kackerlackorna i ditt hus blir mer rädda om insektssprayen du använder har en söt liten reklamfilm på TV? Tror du att dina papper bryr sig om den penna som du använder stöds av Jessica Alba?

Det gäller även för läkemedel. På apoteket kommer du att bli förvånad över att veta att medicin från vissa varumärken kostar mycket mer än de generella versionerna, även om dosering, beståndsdelar och effektivitet är identiska.

Skrota plasten

Bara för att man äger många kreditkort, visar det inte hur rik man är, snarare hur dum man är. Att ha ett kreditkort är inte dåligt, inte alls. I själva verket kan det vara mycket fördelaktigt, särskilt vid tillfällen när du får slut på pengar och du verkligen behöver köpa något. Men om du har pengar, varför använda sig av plast? Helst bör du endast använda dig av ett lån på 20000 kronor via ett kreditkor i en nödsituation. Kreditkort ger dig en illusion av att du kan köpa allt i världen. Du kommer bara att inse hur förstörd du är när räkningarna kommer och du ser din skuld. Innan du vet ordet av, är ränta det enda du betalar. Du bör även begränsa dig till endast ett kreditkort. Flera kreditkort innebär mer krångel med betalningar av räkningar och mer stress.

Sluta med dåliga vanor

Om du är en rökare, kan du hosta upp massor av pengar varje månad. Ett paket cigaretter kan vara relativt billigt, men om man räknar med alla pengar du lagt ut för förpackningar av cigaretter på en månad, kommer du att bli förvånad över när du upptäcker att du spenderar en hel del på något som skulle kunna döda dig. Att säga att ett paket kostar 60 kronor och du förbrukar en förpackning om dagen. Det innebär en total månatlig investering på  1800 kronor.

Att dricka och bli full lämnar också dina fickor tomma. Hur många flaskor öl och cocktails dricker du under en kväll? Hur mycket kostar de? Hur ofta dricker du på en månad? Svara på dessa frågor och räkna. För att också nämna att vissa människor tenderar att bli väldigt generösa och bjuda sina vänner när de är berusade. Du vill inte direkt vakna upp nästa dag och inse att du tog ett lån på 20000 för bjuda hela klubben på drinkar.

 Skriv ner en lista

När det kommer till att spara pengar, slår ingenting ett upprättande av en personlig budget. Det är viktigt att veta hur mycket pengar som kommer in, hur mycket som går ut och vart det går. Att övervaka dina kostnader kommer att hjälpa dig att inse varför du alltid slutar upp fattig, även när du just fått din lön dagen innan. När du har din inkommande och utgående pengalista iordningställd, kommer du att kunna identifiera vad ditt problem är. Det kommer att få dig att se vilka saker som äter upp det mesta av din budget och vilka saker du misslyckas med att prioritera. Utan en budget är det mycket svårt att spara pengar.

Att spara pengar är lätt om man bara har kunskapen om hur man gör, och disciplinen för att uppnå det. Vissa saker i livet är dyra men att ha en lyxig livsstil är inte hållbart. Du kan spara massor av pengar om du vet var du ska börja. De sju tipsen ovan kommer säkert att hjälpa dig att komma igång.