Tips på hur du kan få in pengar effektivt

Idag kan det finnas flertal anledningar till varför du behöver få in pengar och det som är extra tur är att det idag finns massor av olika sätt man kan använda sig av. Det kan dock vara svårt att veta vad för slags alternativ det finns och var man faktiskt ska börja. I den här artikeln tar vi upp just alla de sätt du kan få in pengar på, så effektivt som möjligt.

Sälj det du inte längre använder

Idag finns det många människor som har onödigt många saker liggandes hemma, därför är det alltid toppen att faktiskt vår- och höst städa så att man ser över de saker man har och vilka saker det är som man faktiskt inte använder sig av så ofta. Många av sakerna kan man istället sälja till andra människor som är mer behövande av saken. Idag finns det flera sätt man kan använda sig av för att sälja av saker. Det vanligaste idag lär vara att lägga upp annonser på internet, som till exempel hemsidor som Blocket eller Facebook. Vill man göra det lite mer spännande så kan man lägga upp varorna på ställen där människor istället får buda på dina saker. Har du något gammalt och mer värdefullt som ligger och skräpar hemma, så är det toppen att faktiskt se över värdet på saken i fråga. Vem vet, du kanske har något i väldigt högt värde som bara ligger hemma och tar upp plats?

Skaffa ett extrajobb

För att få in lite extra pengar per månad så kan man också söka ett extrajobb som man gör vid sidan av sitt riktiga jobb. Det finns massor av olika extrajobb man kan ansöka om, så allt beror egentligen på din tidigare erfarenhet och vad du faktiskt vill göra på din extratid. Idag finns det mycket på internet man kan ansöka om för att få extra pengar, så som frilansskribent jobb och översättningsjobb. Dessa kan du dessutom bestämma själv när du vill arbeta, vilket betyder att du själv kan anpassa din egna tid för att få in pengar.

Investera i något

En annan sak man kan göra för att få in extra pengar per månad är att investera i någonting. Idag finns det massor av saker man kan investera i, men de mest populära i dagsläget är investeringar i virtuella valutor som till exempel Bitcoin. När man investerar i något så behöver man först själv ha en summa pengar som man faktiskt kan investera i. Så för att kunna investera i något du gillar så behöver du först ha sparade pengar, vilket kanske inte många människor faktiskt har. Vill man investera är det viktigt att man inte investerar pengar som man faktiskt behöver den månaden, utan det behöver då vara pengar som du faktiskt har kvar utöver dina viktigaste kostnader. Det som är positivt med att investera är att du själv inte behöver arbeta när du väl valt att investera i något. Pengarna arbetar helt enkelt av sig själv. Skulle det dock gå dåligt för din investering så finns ju den stora chansen att du förlorar allt det du har investerat.

Skriv en e-bok eller sälj något kreativt

Du kan också skriva en e-bok och sälja denna på Amazon eller liknande hemsidor. Skriver man en e-bok eller liknande, så är det egentligen bara ett engångsjobb. När boken sedan är klar så betyder det således att du får in pengarna varje gång någon köper din bok. Att sälja en e-bok är smart om man vill få in en liten summa pengar varje månad. Dock är detta ingenting som brukar vara hållbart, om du inte lyckas skriva en riktigt succé såklart. Du som är mer kreativt lagd kan dessutom sälja det du skapar, speciellt nu när det är så enkelt att göra detta via appar eller via hemsidor på internet. Många av dessa hemsidor och appar tar en avgift på det du säljer och kan på så sätt också gå runt som ett företag. Vill du tjäna allt du kan på dina egna saker så behöver du istället öppna upp en hobbyverksamhet eller ett enskilt företag där du säljer dina saker. Det är lite mer invecklat än att sälja via en tredje partner, men allt går om man vill.

Hyr ut ditt boende

Skulle det vara så att du har två olika boenden, ett exempel kan vara om du har ett semesterboende och sedan har du en lägenhet någonstans, då kan det vara en idé att börja hyra ut boendet som du inte befinner dig i. Du kan dessutom höja hyran och på så sätt gå plus i affären. Skulle du inte äga två bostäder, vilket de flesta av oss människor faktiskt inte gör, så kan du också börja hyra ut ett rum i ditt hus eller din lägenhet. Att bo i ett kollektiv är verkligen en upplevelse i sig, och förutom att du får spendera mer tid med andra människor så minskar detta dessutom hyran avsevärt.

Ansök om ett snabblån

Den sista utvägen du kan ta för att få in pengar snabbt är att ansöka om ett snabblån. Idag finns det många SMSlån och snabblån som godkänner och beviljar lån. Det betyder att du kan ta lån med anmärkning. Ansöker man om större privatlån så brukar detta dock inte bli beviljat, men är det just snabblån som du ansöker om så är risken högre att du faktiskt får lånet beviljat, trots att du har en anmärkning. Lån med anmärkning är inte alls lika svårt att ansöka om idag nämligen, eftersom långivarna och bankerna istället kollar på din ekonomiska situation i realtid och ser på så sätt om du har möjlighet att betala tillbaka lånet du har lånat eller inte. Det kan dock bli svårare för dig att få större lån godkända om du har en betalningsanmärkning. Skulle du ha ett aktivt ärende hos Kronofogden är det dock nästan alltid säkert att din ansökan kommer att nekas. Det är viktigt att man har en stabil ekonomi om man ansöker om lån med anmärkning.