Ta Hand Om Din Ekonomi

Förnuftig Användning av Kreditkort

Använda dina kreditkort klokt och med omsorg. Människor har en tendens att spendera med kreditkort till sitt förfogande. De tenderar att glömma att även om de har frihet och makt att spendera, är det i slutändan de som måste återbetala beloppet. Återbetalning av en del av beloppet innebär höga räntor, och snart kan krediten bli ohanterligt med räntor som ständigt byggs på. När du betalar för dina inköp via ditt kreditkort se till att du spenderar inom din budget, och gör bestämmelserna utifrån din budget för att kunna betala beloppet vid ett framtida datum. På det sättet kommer du att kunna uppfylla ditt sparmål.

Kreditkorts Räntor

Om du har betalat av alla dina kreditkortssaldon och din kreditvärdighet är bra, kan du prata med kreditkortsföretaget om att sänka din ränta. Inte många människor vet att de kan få sina räntor sänkta om deras kreditvärdighet är bra. Företag anser att en sådan begäran är positiv.

Försäkring

Ett antal försäkringsbolag erbjuder olika försäkringar på olika villkor. Du kommer att behöva leta efter rätt försäkring som passar dig bäst till rätt pris. En bra försäkringsrådgivare är till stor hjälp i att slutföra affären efter justeringar med rabatter och andra alternativ. Du kan också gå online för att se vad försäkringsbolagen erbjuder.

Avancerad Lånbetalning

Om du kan hantera ytterligare en lånbetalning varje år, kan du spara tusentals kronor under hela löptiden för lånet. En ytterligare betalning på ett 30-årigt lån kan sänka spannet på lånet till 18 år. Tänk dig hur mycket du sparar på ränta under en period av 12 år. Du kan även kolla på nätet efter olika lån och villkor och jämför smslån om du är i situationer där du behöver pengar direkt. Om du gör lite efterforskning på nätet kan du många gånger hitta bättre alternativ än de du har redan har.

Rådgivning om Pengafrågor

Hantering av pengar är viktigt. Du kan behöva extern rådgivning angående pengar. Ett antal finansföretag kommer fram och förklarar begreppet hantering av pengar, och hur det kan göras. Några av dessa rådgivningssamtal är gratis, medan vissa är betalda sessioner. Men avgiften är nominell och är värd att betala.

Betala av dina Skulder

Det är ingen idé att betala ränta på utestående skulder. Du bör planera att betala av alla dina krediter utan säkerhet så snart du kan. Skriv ner alla uppgifter om dina osäkrade skulder. Efter säkerställning av utestående belopp och ränta, välj krediten med den högsta räntan och fokusera på att betala av det. Du kommer att behöva göra en krävande insats för att uppnå detta. Härnäst, välj en annan kredit och betala av den. Efter denna övning, kommer du att inse hur mycket pengar du helt i onödan betalade på ränta, som med en ansträngning lätt kunde ha räddats.

Att Hyra eller Leasa

När du planerar att skaffa en bostad eller en bil, se till att du gör en grundlig undersökning och även studera hyrning eller leasingsalternativ. Du kan gå online och hitta information om dessa alternativ från olika webbplatser som erbjuder sådana tjänster.

Du kan ta ett beslut om ni ska ta ett hyr- eller leas-alternativ. Ditt beslut kommer att bero på din situation, både ekonomiskt och andra faktorer.

Årlig Hushållsvillkor

Det betraktas alltid som ett klokt beslut att ha årliga hushålls garantivillkor. Du kan vara selektiv eftersom det finns ett antal olika alternativ. Du betalar en årlig avgift som är nominell. Villkoren täcker saker som luftkonditionering, mikrovågsugn, diskmaskin, kylskåp, dörrar, fönster etc.

Om någon sak, som innefattas i villkoren, krånglar eller går sönder, kan du ringa en person med nominell serviceavgift, och få dina apparater eller installationer reparerade. Du kan ha en förlängd garanti för din bil. Ett sådant villkor är en stor pengasparare.

Aktie Alternativ

Företag bidrar normalt sett med personaloptioner enligt 401K planen. De flesta företag gör lika stort bidrag till det bidrag som gjorts av den anställda, upp till ett visst belopp. En liten mängd pengar dras från den anställdes lön. Bidraget från företaget är gratis pengar för den anställde, och en stor källa till besparing.

Refinansiera Lån

Om marknadsräntan är lägre än den ränta på ditt befintliga lån, kan du välja at refinansiera ditt lån. I det här fallet, förs ditt lån över till en långivare som är redo att refinansiera ditt lån. Det ursprungliga lånet betalas ut genom inkomster av refinansieringen och du har ett fortsatt lån, men till en lägre ränta. Detta säkerställer att du spara tusentals kronor under hela löptiden för lånet. Återigen, jämför smslån om du nu har det, eller annat lån när du ska refinansiera.

Lånade Pengar

Lockas inte eller frestas av flashiga annonser för banker och långivare. De får lån att se mycket lätt ut, särskilt under storhelgerna, ta istället och jämför smslån om det är den typ av annons du har framför dig om som du är i behov av. Efter att du njutit av din semester på lånade pengar, inser du att du kan göra detsamma utan att låna pengar. Men istället är du bunden till återbetalningar tack vare ett femårskontrakt. Om du planerar att köpa en bil, köp inte en helt ny, eftersom dess värde börjar sjunka redan när du kör ut från utställningslokalen. Det kan vara bättre att satsa på ett eller två år gamla bil i gott skick, vilket kan kosta väsentligt mindre än den ursprungliga kostnaden.

Skydda Ditt Lönekonto

Försök att alltid lägga till extra mycket pengar på ditt konto. Om du av någon anledning låter ditt lönekonto hamna på ett negativt saldo, kan ditt sparkonto ge skydd mot ett överskridet belopp. Din bank kommer att automatiskt överföra belopp från ditt sparkonto till ditt lönekonto. De flesta banker erbjuder denna tjänst gratis.

Din Framgångssaga

Mest viktigt är att ha en tydlig idé om att spara ”pengar och mer pengar”. Du kommer att behöva pengar för att ta dig genom många svåra faser i livet. Din framgång är direkt relaterad till mängden av ditt sparande. Du kan ta itu med många problem i livet med självförtroende och lätthet med vetskapen om att du har stöd av en stor bank. Så, spara om du vill få ut det mesta av livet.