Smspengar Recension

smspengar.nu

Står du på motorvägen och bilen har slutat fungera, men pengarna på kortet är slut – du har inte med eller äger inget kreditkort och står där utan kontanter. Vad ska du göra? Först och främst kan man alltid be en familjemedlem eller närstående om hjälp, för att se om chansen finns där. Det är dock inte alltid möjligt och då kan man behöva få utomstående hjälp. I dessa fall kan du ansöka om ett lån från Smspengar.

Smspengar norden AB ägs av företaget GF Money Consumer Finance, vilket också betyder att de är under tillsyn av Finansinspektionen. På så sätt kan du säkerligen veta att det är ett seriöst företag som då är godkänt. När du ansöker om ett lån från Smspengar så är det en kontokredit som du ansöker om. Du kan låna upp till 30 000 kronor, där du själv får bestämma när du vill eller behöver ta ut pengarna från krediten. Företaget grundades år 2007 och har sedan dess vuxit sig väldigt stora i Sverige och resterande av norden. Detta är ett perfekt företag att ta kontakt med om du vill låna 30000 från icke-bank långivare.

Krav för att låna hos Smspengar norden

För att låna pengar från företaget så behöver du följa deras kriterier angående lånen. Du behöver ha en deklarerad inkomst som kommer från Sverige. För att få ett lån beviljat så behöver du ha fått in denna deklarerade inkomst de senaste 2 åren. När det gäller summan på din inkomst så baseras detta krav beroende på hur stort belopp du önskat låna och annan ekonomisk information.

När du ansöker om ett lån hos Smspengar så får du inte ha några betalningsanmärkningar. Du behöver således också ha en bra betalningsförmåga, så att du inte har några problem att betala tillbaka de lånade pengarna. När du ansöker om ett lån så kommer Smspengar skicka iväg en kreditupplysning på dig för att se hur din betalningsförmåga ser ut. Du får inte heller ha några aktiva ärenden hos Kronofogden. Förutom detta så behöver du vara minst 18 år gammal, du behöver ha ett mobilnummer och en mejladress, samt ett svenskt bankkonto så att du kan få dina lånade pengar skickade till dig. Skulle du inte följa dessa kriterier så kommer ditt lån inte bli beviljat från Smspengar. Det kan vara så att företaget ändå nekar dig trots att du fyller kraven och detta kan bero på andra faktorer som inkomst och ekonomiska sits.

Kundtjänsten hos Smspengar

Vill du nå deras kundtjänst så kan du kontakta dem på vardagar mellan 08:00 och till klockan 18:00. De går att både maila och ringa till dem. De har även en riktigt postadress om du hellre skickar fysiska brev och även ett faxnummer. Har du bara en generell fråga så kan du få god information om hur deras kontokredit fungerar när du kikar igenom deras FAQ-sektion. De har också en chatt som du kan prata med dem via och den är öppen under deras vanliga öppettider.

För att få en ansökan beviljad så kan det vara så att du behöver komplettera med ytterligare. Det kan handla om lönespecifikationer, ID-handlingar, kontoutdrag eller liknande dokument som på så sätt kan bekräfta din identitet. Skulle det vara så att du behöver skicka in dessa dokument så kommer företaget kontakta dig. Det är dessutom enkelt och smidigt att ansöka om ett lån eller en kontokredit hos Smspengar. Allt du behöver göra är att fylla i önskat belopp och sedan fylla i dina uppgifter. Du identifierar dig sedan med ditt BankID eller din e-legitimation och därefter får du svar på din ansökan direkt på skärmen! Skulle din ansökan bli godkänd så kommer du ha dina lånade pengar på ditt bankkonto nästkommande dag när Smspengar har öppet. Har din kredit redan blivit godkänd och du vill göra ett uttag på krediten, så kommer det ta dig en bankdag innan du har pengarna på ditt egna bankkonto. Skulle det vara så att du är kund hos DanskeBank så får du till och med pengarna samma dag!

Vad kostar det att ansöka om en kredit från Smspengar?

Att skicka iväg en ansökan är helt gratis – skulle dock lånet bli godkänt så kommer du betala ränta på lånet. Den nominella räntan som deras lån har är 39,3% och den effektiva räntan ligger på 56,73%. För att ha kontokrediten så dras en månadsränta på 3,275% på varje uttag som du har nyttjat från kontokrediten. Utöver detta så tillkommer det också fakturakostnader och uttagsavgifter.

Ansök bara om en kontokredit om du känner att det är nödvändigt. Att låna pengar bör således vara ett långsiktigt beslut och ingenting som du ska göra spontant. Du bör aldrig låna pengar för att spela eller för att betala av andra lån. Det är inte heller smart att låna pengar för din egna konsumtion. Att låna behöver bör således bara göra när du verkligen behöver få in pengar och det inte finns någon annan utväg. Det kan vara så att en oväntad avgift har dykt upp eller så behöver du betala en handpenning eller en kontantinsats som du inte har råd att betala. Att ansöka om pengar bör du bara göra om du faktiskt känner dig bekväm med att betala tillbaka pengarna i den takt som du och Smspengar har kommit överens om.

Sammanfattning om Smspengar

Det finns en rad olika anledningar till varför man bör ha en kontokredit hos företaget. Du har möjlighet att låna upp till 30 000 kronor så att du alltid kan känna dig trygg från och med nu. Dessutom får du själv bestämma när du ska ta ut pengarna! Ha själv koll på din skuld genom att logga in på dina sidor på företagets hemsida eller betala tillbaka en högre summa om du känner för det. Ska du finansiera något större inköp så är det dock alltid bättre att du vänder dig till större lån, som till exempel privatlån med säkerhet eller liknande. Dock är en kontokredit perfekt för dig som behöver ha tryggheten där, om en oväntad avgift skulle dyka upp.