Hur mycket pension behöver du egentligen? Är det här tillräckligt? Gör matten snabbt

Hur mycket pension behöver du egentligen? Är det här tillräckligt? Gör matten snabbt

Hur mycket behöver jag för att gå i pension?” är en fråga som ständigt dyker upp. Jag vill föreslå dig ett enkelt, mycket logiskt och konservativt sätt att ta reda på hur mycket du verkligen kommer att behöva.

De grundläggande formlerna

Genomsnittligt brutto ditt livs årsinkomst: Riskfritt dvs avkastning = pensionsmål

Med andra ord, låt oss säga att du tjänar under dina 40 år karriär i genomsnitt 500 000 kr per år, åtminstone enligt statistik. Allt du behöver göra är att hitta den riskfria avkastningen (det skulle vara den avkastning du skulle få var som helst, t.ex. bunds, tidsinsättningar, sparkonto) och dividera 500 000 med den siffran.

De här räntorna är ganska låga nuförtiden. Ringpengar är tydligen redan för 1,8%. (Eller om du känner att du har trampat på tårna kan du räkna med avkastningen på din insättning/fastighet/hans bank. De 1,8% är från en bank, men principen och logiken förblir densamma.

Inflationen utelämnades också för enkelhetens skull för beräkningen och exemplen.) Man kan även titta på de aktuella räntorna, för 2022 så ökar de. Så låt oss beräkna 500 000 / 1,8% = 26 000 000, Men dessa 26 miljoner är precis det belopp du måste gå i pension med för att leva som vi gör nu.

Pensionsmål x riskfri avkastning = genomsnittlig årlig brutto inkomst

Detta är samma ekvation, bara omarrangerad . Om ditt pensionsmål ”bara” är 10 000 000 och det finns på banken just nu, skulle du tjäna 180 000 om året riskfritt för resten av ditt liv om vi fortsätter att beräkna till ovanstående 1,8 % ränta. 10 000 000 x 1,8 % = 180 000.

Aktuell lön x Motsatsen till den riskfria räntan = riskfri inkomst

När allt kommer omkring kan du också multiplicera din nuvarande lön, eller den realistiska lön du tror att du bekvämt kan överleva på, med 56 (motsvarigheten av den riskfria räntan på 1,8%) för att nå ditt pensionsmål. Så om du säger att jag kan leva bra med 25 000 € per år (2 083,33 € per månad), så skulle du behöva 1,4 miljoner € på överkanten. <strong>25 000 € x 56 = 1 400 000 €

Räntemiljön är avgörande

För tillfället gör staten, EU och världsekonomin i allmänhet inget stort väsen för oss människor. Pengar trycks i överflöd, räntorna faller. Knappt någon vet var man ska spara, för man får nästan aldrig ränta. 1980 fanns det 4,6 % ägarandel i Tyskland. Med ränta skulle ditt pensionsmål vara i genomsnitt €46 560, </strong> €1 012 173,91 det är hälften </strong>! Så vad ska du göra?

Det självklara att göra är inte att spara, utan att spendera pengarna! självklart bara för saker som ger dig mervärde och ingen lyx och välstånd. Jag menar spendera dina pengar på riktiga tillgångar som råvaror, ädelmetaller, fastigheter och gamla goda aktier. De växlingsmedlen kontanter är devalverade, dvs de reala tillgångarna för vilka valutan används kommer att öka i värde.

Men skynda dig inte, för en lågräntemiljö är också en återspegling av låg inflation. Inflationen kommer förr eller senare.

Slutsats

Jag är ganska säker på att om du följer någon av dessa formler kommer du att gå i pension med sinnesfrid. Teorin är att om du har varit van vid att leva på 46 560 $ bruttoinkomst per år hela ditt liv, behöver du inte plötsligt mer inkomst för att överleva. När du går i pension kan det också finnas andra förmåner, som social trygghet och inga mer skulder att betala, vilket gör $46 560 mycket mer lönsamt än när du arbetade.

Relaterade Inlägg

  • Hur du Kan Spara Kreditkort med ett Kreditkort

  • 8 Psykologiska Tips för att Spara Pengar

  • Hantera pengar: Hur Barn lär sig att hantera pengar

  • Du måste känna till dessa 5 egenskaper hos rika människor

  • Vad är en aktiesplit och hur fungerar det? 1:2