Frogtail Recension

Letar du efter en långivare som erbjuder dig som privatperson ett bra lån? Ta då en titt på företaget Frogtail, som är ett licensierat kredit- och finansbolag som ingår i Folke finansgruppen. Företaget grundades 2006 och är även under tillsyn av både Finanstilsynet i Norge samt Finansinspektionen i Sverige. Detta är långivaren för de privatpersoner som har en regelbunden deklarerad inkomst som vill låna mellan 7000 kronor och upp till 40 000 kronor utan någon säkerhet.

När du ansöker om ett lån hos Frogtail så är betalningsplanen mellan minst en månad och upp till 36 månader. När du ansöker om ett lån så kan du själv bestämma om du skickar iväg din ansökan via din dator eller över din telefon, då företaget godkänner båda enheterna när du vill låna pengar. Det positiva med Frogtail är att du dessutom kan ha flera olika lån hos dem samtidigt, något som inte är så vanligt bland långivare.

Se till att tänka över ditt beslut innan du bestämmer dig för att ansöka om ett lån. Att låna pengar bör således alltid vara ett långsiktigt beslut och inte något spontant som du gör. Det handlar trots allt om din ekonomiska situation och du vill således att det ska vara enkelt att betala dina lånade pengar, utan att du känner att det blir för jobbigt eller för krisigt varje månad.

Se till att välja det bästa lånet för dig, både när det gäller summan du vill ansöka om, betalningstiden samt räntan och avkastningen. Det är inte smart att ansöka om pengar och sedan känna att du har svårt att betala tillbaka dem, i så fall är det bättre att välja en lite längre återbetalningsperiod men då med en lägre månadskostnad. Tänk dock på att ditt lån kommer bli dyrare i slutändan när du ansöker om en längre betalningsperiod.

Vad är ett privatlån utan säkerhet?

När du ansöker om ett Frogtail lån, så är det ett lån utan säkerhet som du ansöker om. Detta betyder att du inte behöver berätta för långivaren vad du ska ha pengarna till och de kan således gå till exakt vad du vill. Varje gång du ansöker om ett lån hos företaget så kommer inte en Frogtail UC att skickas på dig, dock använder dem av andra kreditupplysningsföretag. Dem gör detta för att se att du har god möjlighet att betala de lånade pengarna eller inte. En Frogtail kreditupplysning kommer inte synas en UC om det är så att du vill ansöka om ett större lån i framtiden.

För att ansöka om ett lån från Frogtail, så är det bara klicka dig in på deras hemsida. Du kommer sedan välja det belopp och den betalningstid som du önskar ha på ditt lån. När detta är valt, så behöver du sedan identifiera dig med Trustly så att Frogtail vet att du är du. Sedan väljer du det bankkonto som pengarna ska skickas in på. Ange därefter dina personliga uppgifter och sedan kommer Frogtail ta fram en skräddarsydd betalningsplan, månadsbelopp, alla avgifter samt en personlig räntesats så att du får det bästa lånet för dig. Du kan här bestämma om du vill ansöka om lånet eller om du inte vill ha lånet. Det är helt gratis att ansöka om ett lån hos Frogtail.

Frogtail kundtjänst öppettider och kontaktuppgifter

Skulle det vara så att du har en fråga till långivaren, så kan du i så fall klicka på Frogtail kontakt och prata med deras kundtjänst. Öppettiderna är måndag till fredag 08-18, lördagar 10-15 och söndagar och helgdagar mellan 10 – 15. Du kan nå dem via ett telefonsamtal eller via deras mejladress. Det går också att skicka vanliga brev till deras postadress.

Det kan alltid vara smart att ta kontakt med kundtjänsten hos Frogtail om det är så att du har någon fundering eller fråga till dem. Det finns även en FAQ som du kan läsa igenom, där du hittar de allra vanligaste frågorna tillsammans med svar på dessa. Det är alltid bäst att faktiskt fråga kundtjänst om du har några frågor angående lånet du vill ansöka om, så att du därefter kan göra rätt beslut om du vill få detta lån eller om du ska kika på ett annat lån som passar dig bättre.

Frogtail utbetalning, hur lång tid tar det?

När du väl har bestämt vilket lån som passar dig bäst och har godkänt ditt låneavtal, så kommer du sedan behöva vänta lite innan du har dina lånade pengar på kontot. Skulle du godkänna din ansökan innan klockan 13 på en vardag, så kommer du ha dina lånade samma dag mellan 15-17. Efter klockan 13 så får du pengarna dagen efter. Skulle du godkänna din ansökan på fredagar efter 13, så kommer du ha dina pengar på måndagen. Frogtail samarbetar med Nordea och överför dina pengar samma dag innan 13, resterande banker har olika tider och det variera beroende på vilken bank som du är kund hos. Du kan klicka dig in på Frogtail logga in för att enkelt se hur mycket av ditt lån du har kvar att betala av och mycket mer information om ditt specifika lån.

Krav för att ansöka om lån hos Frogtail

För att få ett lån godkänt hos Frogtail, så finns det några grundläggande krav på dig som privatperson. Först och främst så behöver du vara minst 18 år gammal för att ansöka om ett lån, du behöver ha en deklarerad och taxerad inkomst. Du får inte heller ha något skuldsaldo hos Kronofogden, det kan dock vara okej om du har en gammal betalningsanmärkning som redan är slutförd. Du behöver också vara folkbokförd i Sverige för att ansöka om ett lån från Frogtail.

Frogtail omdöme och sammanfattning

Frogtail är ett bra företag för dig som letar efter lån som passar dig bra. Här kan du få ett lån på en årsränta mellan 17% och 39%, beroende på vilket slags lån som du ansöker. När du ska ansöka om ett lån från Frogtail så kan det vara smart att läsa igenom Frogtail flashback för att få mer information om vad tidigare kunder tycker om företaget. Idag kan du låna pengar snabbt från LanTop.se om du vill hitta ett bra lån för dig och din ekonomiska situation.