Ett studielån – för allt som studenter behöver

Ska du börja studera eller har du redan studerat ett tag, så vet du mycket väl att det går åt pengar. Det kostar att vara student, inte tala om alla studieböcker, resekostnader och andra avgifter som du behöver betala för att ha råd med utbildningen. Dessutom kommer du också, som alla andra människor, behöva betala för mat, boende och andra levnadskostnader också. Det vanligaste studielånet som finns i sverige, är det som du kan få från CSN. Detta är egentligen det enda riktiga studielånet som du kan ansöka och få, när det gäller att kontinuerligt få in pengar varje månad så att du har råd med utbildningen. Nästan alla människor som studerar har ett studielån från CSN. Men det finns också andra långivare och banker som erbjuder lån även om du är student, dock är det svårt att få större lån beviljade.

Att vara student är dyrt. Det är omöjligt att endast studera och leva, om det inte är så att du har ett extrajobb bredvid studierna. Dock kan detta också vara väldigt slitsamt för dig, då det generellt sätt redan är slitsamt att gå en utbildning. Det kan helt enkelt vara svårt att ha råd med allt, speciellt i en tid som denna. Idag kan du enkelt ansöka om ett studentlån om det är så att du behöver få in extra pengar under utbildningsperioden. Dock är det svårare att få ett lån beviljat om du är student, jämfört med om du har en anställning. Det finns dock en del snabba sms lån 24/7 som godkänner låneansökningar även om du inte har en regelbunden och stabil inkomst från en anställning. Att ta lån som student är alltså inte omöjligt, men det är lite svårare.

Idag finns det lite olika typer av lån som du kan ansöka om om du är student. Det finns till exempel ett kreditkort som endast studenter får inneha, som på sitt sätt kan vara som ett lån eftersom man lånar pengar på kredit och på så sätt betalar du fakturan i slutet av månaden istället. Dock behöver du vara studerande och få studiemedel från CSN för att få ansöka om det här kreditkortet. Det finns också några andra kort som erbjuder samma tjänster, där de också är kopplade till en kredit. Din kredit kommer bestämmas beroende på hur stor inkomst du får in per månad, och andra faktorer som banken kollar över innan de godkänner din kredit och ditt kreditkort.

Det kan vara så att du behöver ansöka om ett studielån från CSN så att du faktiskt får in pengar varje månad, för annars behöver du ansöka om ett extrajobb. Dock kan det tyvärr vara så att du både behöver få in studiemedel från CSN samtidigt som du har ett jobb vid sidan om studierna, allt beror på hur mycket pengar som du gör av med per månad. Idag finns det som tur är många tips för studenter när det gäller att göra av med så lite kostnader som möjligt per månad, vilket är toppen för personer som vill försöka spara pengar och faktiskt kunna studera samtidigt som man studerar. Vi alla har ju givetvis hört talas om nudlarna och billys pizzor! Dessutom så finns det en rad olika sajter på internet idag som du kan köpa begagnade studiemedel, vilket är perfekt om du vill minska kostnaderna då det är betydligt billigare än att köpa helt nya böcker. Det finns många olika sätt som du kan tänka på för att försöka gör av med så lite pengar som möjligt per månad.

Vad krävs för att få ett lån beviljat som student?

När du ska ansöka om ett lån för studenter så kommer långivaren behöva se om du har råd att betala tillbaka lånet. När du ansöker om privatlån utan säkerhet, alltså inte ett student lån från CSN eller liknande, så kommer de titta på hur din nuvarande ekonomi ser ut så att de helt enkelt kan se att du har en god kreditförmåga. När de tittar på inkomster, så tittar de också på de pengar som du får in från CSN. Lån till studenter är alltså möjligt om du redan får in pengar från studielån som CSN. Det som du bör tänka på är att du dock kommer behöva betala tillbaka dina lånade pengar från CSN som det dessutom är en kopplad studielån ränta på och utöver det behöver du låna tillbaka pengarna som du lånade från det snabba lånet. Det blir väldigt mycket lån att hålla koll på då, vilket kan göra att det blir svårt för dig ekonomiskt och där vill du inte hamna.

Studielån med betalningsanmärkning

Är det så att du har en betalningsanmärkning så kommer du inte få ett studielån godkänt. Har du dock tidigare haft betalningsanmärkningar, men har du dock betalat tillbaka alla dina skulder och det är en tidigare betalningsanmärkning så kan du få ett lån godkänt. Detsamma gäller de privatlån utan säkerhet som du kan ansöka om du är student. Det är viktigt att du jämför de olika snabblånen med varandra, så att du hittar ett lån som har en så låg månadsränta som möjligt. När du ansöker om ett lån så är det smart att du tittar över den slutliga kostnaden för det totala lånet, så att du kan se över hur mycket extra du kommer behöva betala för att ansöka om lånet, så att du vet det i slutändan. Tänk också då på att räkna in aviseringsavgifter, faktura kostnader och andra tillägg som kan tillkomma. Dessutom är det bra om du tittar om långivaren kräver någon uppläggningsavgift eller om allt återbetalning sker i räntan och amorteringarna. Det finns många olika långivare där ute, därför är det också värt att välja en långivare som faktiskt erbjuder dig det bästa erbjudandet som möjligt. Tänk alltid på att läsa igenom de villkor och det avtal som du kommer signera och skriva på innan du ansöker om ett lån, så att du verkligen känner dig säker på att lånet är något för dig.