Bra Sätt att Spara Pengar på

Hur sparar du pengar?

Stäng av tv:n

Det bästa sättet att spara pengar på är att drastiskt skära ner på mängden din tv-tid. Det finns en hel del ekonomiska fördelar med detta: mindre exponering för annonser, en lägre elräkning (och kanske en lägre tv-abonnemangsfaktura om du nedgradera din prenumeration), mer tid att fokusera på andra saker i livet, till exempel en bisyssla, och så vidare.

Vill du ta ett steg längre? Överväg att klippa navelsträngen till TV-abonnemanget helt och hållet.

Nog med samlingar – dags att sälja

För många år sedan trodde folk att deras samlingar skulle ge dem rikedom. Dalahästar var en stor fluga en gång i tiden, likaså var Lasse Åberg produkter. Nu kan du hitta dessa produkter på återförsäljningssajter som blocket och tradera och på loppisar för en bråkdel av deras ursprungliga kostnader. Detta innebär att många människor sjunkit tusentals kronor i sina ”investeringar”, undrar vad som hände.

För att undvika situationer som dessa, samla aldrig på föremål av tveksamt värde. Och om du vill få tillbaka en del av pengarna du redan har tillbringat på samlarobjekten, kan du börja sälja dem och använda dessa pengar till ett obegränsat antal värdiga finansiella mål.

Registrera dig på så många kundbelönings-program som möjligt

Oavsett var du bor, hittar du massor av återförsäljare som är villiga att belöna dig när du handlar i deras butik. Här är en grundläggande plan för att maximera dessa program: Skapa ett Gmail eller Yahoo-konto endast för dessa utskick, samla in alla kort du kan, och kontrollera sedan kontot för extra kuponger när du går och handlar. Du kan lägga till dessa belöningar och rabatter genom att använda ett kreditkort för att tjäna poäng på inköp, hos ett brett utbud av butiker, som kan lösas in mot kontanter eller andra förmåner. Räkna med att du kan få andra erbjudanden som billiga snabblån eller gratisprenumerationer.

Bli kreativ

Om du vill spara pengar och samtidigt vara generös, att skapa dina egna hemmagjorda presenter är ett bra sätt för att uppnå båda de målen. Du kan tillaga mat, stöpa ljus, nybakat bröd eller kakor, tvålar, och alla möjliga andra saker. Alla ganska enkla och billiga.

Förstår 30-dagars-regeln

Att undvika omedelbar tillfredsställelse är en av de viktigaste reglerna för privatekonomi, och att vänta 30 dagar för att bestämma sig om ett köp är ett utmärkt sätt att praktisera denna regel.

Förbered en lista innan du går ut för att shoppa och snälla, håll dig till den

Ett av de enklaste sätten att spara pengar på är att bara handla när du har skrivit ned allt det du behöver på en lista. För när du inte har någon lista, kommer du förmodligen att köpa saker du inte planerat för eller budgeterat för och detta kommer att kosta dig en hel del. Att skapa en lista innan du går till mataffären är mycket viktigt och hjälper dig inte bara med att du köper saker som passar med din måltidsplan, men det kan också hjälpa dig att undvika att köpa mat som du kanske bara kommer att kasta. Skapa alltid en lista, och mer viktigt är att du ”HÅLLER DIG TILL DEN”.

Ta hem vänner istället för att gå ut

Ibland kan billiga snabblån vara räddningar vi behöver, men för att spara pengar på andra sätt kan du alltid bjuda hem dina vänner istället för att gå ut på restaurang. Och oavsett vad, är det alltid billigare att stanna hemma med vänner och hitta på er egen underhållning.

Spendera mindre på underhållning för ditt barn

De flesta barn, särskilt unga sådana, kan bli underhållna för en mycket billig peng. Spela boll på bakgården; lär dem att cykla utan stödhjul en gång för alla.

Förhandla priser med ditt kreditkortsföretag eller slutför en balans överföring

Om du nu betalar en massa ränta på ditt kreditkort, är det viktigt att veta att du har en viss mängd makt så länge du har skött dina betalningar. Inte bara har du rätt att förhandla om din nuvarande ränta med ditt kreditkortsföretag, men du har också rätt att överföra ditt saldo på ett helt annat kort. Börja med att ringa till din kortutgivare på numret på baksidan av ditt kort och förklara ditt önskemål. Om du inte gör några framsteg med dem, kolla in dessa balans överföring s kreditkort och hitta en med en inledande 0% RÄNTA som kan hjälpa dig att spara tusentals kronor i ränta i det långa loppet.

Rensa ut garderoberna

Gå igenom din garderob och hitta sådant du inte längre använder. Gör dig då inte bara av med kläderna, använd det till din fördel.

Drick mer vatten

Att dricka vatten har inte bara stora hälsofördelar, det har också ekonomiska fördelar. Drick ett stort glas vatten före varje måltid för att hålla dig mättare längre och i slutändan kommer du att äta mindre. Inte bara kommer du spara på notan, men du kommer också att må bättre när du får ordentligt med vätska.

Kom ihåg; kranvatten är inte endast lika rent som vatten på flaska, det är gratis också.

Undvik att gå till Snabbmatsställen/Restauranger

Istället för att äta snabbmat eller färdigmat, försök göra några enkla och hälsosamma alternativ hemma som du kan ta med dig. En timmes jobb i helgen kan innebära massor av billiga och enkla middags- och mellanmålsalternativ för den kommande veckan.

Titta aldrig bakåt – Titta alltid framåt

Låt inte tidigare misstag dra ner dig i fler misstag. Blicka istället framåt mot framtiden. Lär dig att se tidigare misstag för vad de är. Ibland är de bästa lärdomarna i  livet tack vare jobbiga erfarenheter, bra eller dåliga (billiga snabblån kan vara både negativa som positivia), så omfamna ditt förflutna och fly inte från det. Lova att bättra dig och att sätta mål som kan hjälpa till att hålla misstag där de hör hemma; i det förflutna.

Ge aldrig någonsin upp

När kampen mot skulden känns som för mycket, gå in och läs på en privatekonomi blogg eller skaffa en bok om finansieringstips och kom ihåg att det finns en hel del människor där ute som kämpar samma kamp.