Är det möjligt att låna pengar utan en inkomst?

Idag kan det finnas en rad olika anledningar till varför man behöver låna pengar. Det finns faktiskt vissa saker vi svenskar måste ta lån för, så att vi ens ha möjlighet att ha råd med köpet. Det kan handla om ett hus, en bil eller någon slags investering som du helt enkelt du behöver, för att få ett stabilt liv. Det kan givetvis också handla om lån för mindre summor, som till renoveringar eller till en semester. Det är dock viktigt att du faktiskt ansöker om ett lån när du verkligen behöver pengarna, då ett lån egentligen ska vara den sista utvägen. Ska du ansöka om ett lån bara för att få in pengar snabbt, så bör du tänka om.

Det spelar egentligen ingen roll vad pengarna ska till, för när du ansöker om ett privatlån utan säkerhet så kommer du inte behöva berätta vad du ska använda pengarna till. På så sätt får du en större frihet, men ändå de pengar som du behöver. Ansöker du om lån med säkerhet, så kommer du behöva lägga något på pant som är i större värde, t.ex ett hus eller en bil. När du ansöker om ett privatlån utan säkerhet, så ligger säkerheten istället i själva räntan som lånet är kopplat till. Därför går det smidigt och snabbt att söka om ett privatlån utan säkerhet. Idag kan det dock finnas vissa människor som har problem med ekonomin, så då är frågan om du kan ansöka om ett lån utan någon inkomst?

När du behöver köpa något dyrt

Är det så att du letar efter ett privatlån med betalningsanmärkning för större inköp, så beror det helt och håller på vad för slags inköp du ska göra och för vilken summa pengar. Idag finns det en rad olika långivare som erbjuder lån upp till 150 000 kronor även om du har en betalningsanmärkning. Det finns således chanser för dig att ansöka om lån utan fast i olika säkerheter eller någon slags pant som du måste ge till banken eller långivaren, detta lån kallas privatlån utan säkerhet och det är just dessa du kommer behöva ansöka efter om du behöver låna pengar utan krav på inkomst. Tyvärr kommer dock de flesta bankerna eller långivarna neka din ansökan om du inte får in pengar alls, men hos de flesta företagen så räknas inkomst in på olika sätt. Vi ska nedan gå igenom på vad inkomst faktiskt räknas som, när du ska ansöka om ett lån.

Vad räknas som en inkomst?

När banker och långivare tittar på din låneansökan, så vill de vara säkra på att du kan betala tillbaka pengarna utan några problem. Därför brukar de flesta företagen skicka iväg en kreditupplysning från UC på dig, för att då kunna se din inkomst, tidigare lån och andra skulder som du kan ha haft. inkomst räknas således som allt du har deklarerat, vilket kan vara allt mellan lön från arbete, studiemedel, pension, bidrag eller andra pengar som du får in och som du behöver skatta för. Det finns dock de långivare idag som erbjuder lån utan någon UC eller kreditupplysning, vilket betyder att du hos dessa kan låna pengar utan deklarerad inkomst. Dock kommer de flesta långivare titta på någon slags inkomst, vilket kommer vara den senaste deklarerade inkomsten som du haft. Vill du således låna pengar utan inkomst så behöver du tjänat pengar under sin senaste deklaration. Har du inga pengar alls deklarerade, så kommer det bli svårt för dig att hitta en långivare som kommer godkänna din ansökan. Det finns helt enkelt en alldeles för stor risk för dem att betala ut pengarna till dig i dessa fall.

Kan jag få lån även om jag har en låg inkomst?

Skulle det vara så att du har någon slags inkomst, som till exempel pension, studiemedel eller om det bara är så att du får relativt lite i lön varje månad, då har du ändå möjlighet att ansöka om ett lån. Att låna pengar med låg inkomst är idag inte svårt, då långivaren tittar på din helhetsbild när det gäller ekonomin och inte bara din nuvarande ekonomiska situation. Det är alltså fullt möjligt att låna pengar utan krav på inkomst, men det kommer också då handla om de lite mindre lånen. I många fall är det SMSlån, snabblån eller liknande lån som kommer godkänna din låneansökan, så det är också värt att tänka på att dessa lån oftast har högre räntor och därför kommer du således också behöva betala mer för lånet i slutändan.

Vad du bör tänka på om du vill låna pengar utan en inkomst

Har du ingen inkomst, alltså ingen deklarerad inkomst från förra året, så kommer du få svårt att ansöka om ett lån. Det är dessutom förmodligen inte bästa situationen att ens ansöka om ett. Att ansöka om lån ska vara ett långsiktigt beslut som man noggrant tänker igenom, vilket också betyder att du behöver se över om du faktiskt har möjlighet att betala av lånet. De flesta lån som godkänner lån utan inkomst, kommer också begära högre räntor och på så sätt kommer du betala mer för detta snabba lån, jämfört med vanliga privatlån. Har du redan problem med ekonomin och svårt att få in pengar, så kommer det således vara svårt för dig att betala tillbaka lånet också. Därför är det helt enkelt bättre att försöka välja någon annan lösning på problemet man har, tills man i alla fall har fått en mer stabil ekonomi och då kanske du kan ansöka om ett lån, för att göra allt mer stabilt helt enkelt.

Så det finns många saker som du bör se igenom innan du ansöker om ett lån, och detta gäller speciellt om du ska ansöka ett lån utan någon inkomst. Har du ingen deklarerad inkomst, då kommer det tyvärr bli svårt att få lån. Har du dock någon slags deklarerad inkomst, även om den är låg, då finns det möjlighet för dig att låna pengar snabbt och smidigt över nätet.