Ändra Dina Vanor – Det Kan Hjälpa Dig Att Spara Pengar

Det finns alltid en väg ut. Det kanske inte är lätt, men vi måste hitta den. Det kan vara svårt, men om du tänker på det och gör en plan för att hitta utvägen, kommer du med säkerhet att lyckas. Allt handlar om pengar, eller hur? Hur man sparar och hur man håller det i händerna utan att tappa bor det?

Låt säga att du behöver bilförsäkring, och du börjar söka på internet efter det. Naturligtvis försöker du att hitta en som är perfekt för dig, det billigaste och bästa. Denna kombination är mycket svår att hitta, men den finns. Låt oss anta att du har en bra inkomst, och du måste betala för en trevlig tvårumslägenhet, din bil som bara är två eller tre år gammal, din frys som är full av kött och dyr mat, och alla andra saker som omger vårt moderna liv. Det finns många detaljer som gör ditt liv mycket dyrt.

Behöver du verkligen alla dessa saker?

Har du någonsin undrat om du verkligen behöver en mobil, en ny bil, ett stort hus med ett stort kök, till exempel? Har du någonsin undrat om du ens behöver tillgång till internet? Har du någonsin undrat om du verkligen behöver äta så mycket kött? De flesta människor följer den ”svenska drömmen”, men bara några kommer dit. Du vet inte detta, men du kan också komma dit, och det kallas för ”att hitta utvägen”. Så, en bra inkomst för någon med alla dessa dyra vanor gör dig till en riktigt fattig människa, men varför? Eftersom du har fullt med skulder.

Du väntar alltid på att nästa lön ska komma in. En mycket bra inkomst betyder ingenting eftersom du måste spendera allt på skatter, försäkringar, hyra, bränsle, elektricitet, din mobiltelefon, mat, etc. Till slut har du slut på pengar, men som jag sa, det finns alltid en väg ut: ändra alla dina vanor. Upptäcker du att du varje månad behöver betala höga belopp i ränta på lån, se till att kolla in billiga lån med låg ränta på nätet och kolla om du kan få ner din ränta något.

Glöm ditt moderna liv

Låt oss börja med detta: för ett par år sedan, kunde folk inte ens drömma om att ha en mobiltelefon, men numera är denna lilla pryl en del av vardagen, och människor kan inte leva utan den. Det beror på att all den information som vi får idag från reklamer handlar om att ”behöva” köpa saker som kan förändra ens liv. Trots vad reklamen säger, kan man faktiskt leva utan en mobiltelefon. Dessutom kan den billigaste kosta runt 400 kronor i månaden. Du kan spara runt 1000 i månaden om du byter till en fast telefon där ett inspelat meddelande ingår. Varför inte?

Vad gäller bilen, behöver du verkligen en två – eller tre-år-gamla som kostar nästan lika mycket som en ny, runt 100 000 till 150 000? Försäkring på en nyare bil är dessutom mycket dyrare. Du kan spara en hel del om du köper en 10-årig bil istället. En 10 år gammal bil kan ha gått 200 000 km, men den fungerar fortfarande.

Ta en titt på Kuba, där det fortfarande finns tusentals svenska bilar som körs, och de flesta av dem är mer än 60 år gamla. Så, det är det andra steget för att hjälpa dig att spara pengar: byt din nya bil mot en 10 år gammal bil, och skicka den sedan till en mekaniker. Kanske måste du lägga ner en hel del för att fixa den, men det skulle aldrig kosta lika mycket som en ny när du betänker besparingarna med bilförsäkringen hos en äldre bil.

Vad gäller din tvårumslägenhet i centrum och, flytta till förorterna, där du kan hitta en liknande till en mycket billigare kostnad. Kanske kan du spara upp till 2000 kronor eller mer per månad. Internet? Du kanske är online en eller två gånger i veckan, vilket du istället kan göra på något internetcafé -på så sätt kan du spara en bra summa pengar varje månad. Lån? Kolla efter billiga lån med låg ränta istället för att välja första bästa som låter bra rent villkorsmässigt.

Ytterligare en fördel skulle vara att du får mer tid till att vara med din fru och barn i stället för att vara på nätet. Vi kan numera säga att tekniken gör livet lättare, men det kan också förstöra familjer eftersom vi ägnar många timmar om dagen åt att surfa på internet; för nyheter, på YouTube, eller bara chatta.

Behöver du verkligen äta kött två eller tre gånger i veckan? Och all denna finmat som gör dig både ohälsosam och fattig? Så, min vän, byt ut kött till grönsaker. Glöm kött och fina, dyra livsmedel. Du kan få ett lyckligt och hälsosamt liv bara genom att äta grönsaker, fisk, ägg, kyckling, ris, bönor, etc.

Bara ändra dina vanor

Så, bara genom att ändra dina vanor kan du spara 4000, 6000 eller 8000 kronor i månaden, och det betyder 60 000 till 80 000 om året. I en allmän mening, kan vi alla leva utan en mobiltelefon, ett stort hus, kött, en ny bil, och den spännande stadens atmosfär, med bara ett internetcafé i närheten, i stället för våra egna nätverk. Men att leva helt utan bil är svårt.

En bra idé vore också att byta ut bilen till en cykel. Du skulle bli hälsosam och du skulle även spara en hel del pengar, runt 30 000 kronor om året. Så ändra dina vanor! Ingen mobiltelefon, mindre hus, inget kött, inga dyra kläder, äldre bil – och skaffa sedan en billig bilförsäkring och lev samtidigt ett bättre liv. Återigen, när det kommer till dina vanor kring lån och hur du gör din research, kolla upp olika jämförelsesajter på nätet vad gäller billiga lån med låg ränta så att du kan hitta det som är mest fördelaktigt för dig.

Den ”svältande formeln”

Vi kan kalla denna formel den ”svältande formeln”. Du bör tillämpa denna formel i åtminstone två år. Det kommer att vara som i skolan: du har inte mycket pengar att spendera, eftersom du sparar och samtidigt lever ett liv med en hel del begränsningar, men i slutet av det andra året kommer du att ha tillräckligt med pengar att investera. Sedan är du redo att ta det stora steget. Dessa idéer kommer absolut att hjälpa dig att nå ditt mål.