7 Sätt att Spara 1000 Kronor i Månaden

Särskilt under dessa instabila marknadsdagar, är det inte alltid lätt att spara till pensionen. Det finns räkningar att betala, kläder att köpa, filmer att se och en lång lista med många andra saker som lätt kan komma i vägen.

Med detta i åtanke, ville jag visa några idéer på hur man kan spara 1000 kronor i månaden. Om det inte låter som ett sparande kan detta belopp innebära mycket, över tid kan det verkligen betyda mycket mer än du förmodligen tror.

Låt oss ta ett vardagligt exempel varför du ska spara just 1000 kr. Låt oss även anta att du valde att låna 1000 kr utan uc och du behöver lägga undan samma belopp. Låt oss anta att du investerar 1000 kronor varje månad, och vi antar också att du investerar det i en aktie indexfond som tjänar en genomsnittlig avkastning på 8% per år (vilket, att döma av den senaste finansiella rubriken är lite otroligt, men låt oss bara vara lite optimistisk här för historiska ändamål). Innan vi avslöjar resultaten, notera betoningen på ”indexfond.” Detta är viktigt att betona, eftersom när man investerar i en indexfond får du inte bara en viss grad av diversifiering, men du kommer också att kunna hålla de avgifter du betalar och den skatt som du är skyldig till ett minimum.

Låt oss också anta att det belopp du sparar ökar med 3% per år för att hållas i linje med en förhoppningsvis ökande lön. Så, att investera 1000 kronor per månad i en indexfond med en genomsnittlig avkastning på 8%, skulle resultera i följande:

Om du investerar för…

…Kommer din investering att växa till…

10 år

217 960 kronor

20 år

652 650 kronor

25 år

1 014 540 kronor

Ser bra ut enligt mig. Här är några kreativa sätt som kan hjälpa dig att komma dit:

Investera din skatteåterbäring:

Skatteåterbäringen kommer att vara här inom kort. Med detta i åtanke, är du en av de olyckliga människor som kommer att få skatteåterbäring i år? Kom ihåg att din skatteåterbäring är bara en överbetalning av beräknade skatter eller undanhållanden som gav farbror Sam ränta, inte dig. Om du var en av de olyckliga människor som kommer att få återbäring, utvärdera dina beräknade skatter eller undanhållanden och ge dem inte till farbror Sam som ett skattefritt lån. Investera i dem istället. Genom att göra så kan mycket väl få de där 1000 kronorna av månadssparande som du har letat efter och betala din skuld efter att du låna 1000 kr utan uc.

Matlåda:

Jobbar du? Låt oss anta att du äter lunch ute varje dag och den genomsnittliga måltiden kostar 120 kronor. Det är 2400 per månad på matkostnader. För att spara pengar, skulle du sluta äta ute varje dag? Inte om du vill gå miste om de senaste nyheterna eller hur Bobs dejt gick med Jane. Så, låt oss anta att du skära ner på mat ute en gång i veckan. Detta skulle innebära att totala månatliga matkostnader på 500 kronor. Du måste fortfarande äta, eller hur? Så låt oss anta att du spenderar ungefär 1000 kronor på matvaror. Gör matten, och där har du det – kvar har du ett 1000 kronors månadssparande.

Samåk till jobbet:

Låt oss anta att du reser 15 km till och från jobbet, din bil rymmer 20 liter och får 15 km per liter. Ytterligare två variabler behövs: Låt oss anta att gas kostar det historiska genomsnittet på 27,5 kronor per liter och det är 22 arbetsdagar i månaden. Hur mycket skulle du spara om du samåkte med två vänner? Låter som en klurig gåta, eller hur? Och du som trodde att du var klar med högstadiet — Gör matten och det kommer att spara dig ungefär 800 kronor per månad och du får en fin tur i det mindre trafikerade samåkningsfilen dessutom. Hur bra är det?

Låna smart:

Säg att du har tänkt att låna pengar för att du plötsligt är i en situation som kräver att du behöver ha fram resurser för att lösa denna. Du har inga pengar på banken och du har ont om ideer på vad du kan ta dig till. Genom olika jämförelsesajter på nätet kan du kolla in vilken ränta som är mest fördelaktig för dig om du till exempel behöver låna 1000 kr utan uc för att se till att fixa bilen eller något i hemmet.

Hoppa över läsken:

Det är en sällsynt dag då jag inte har haft ett sug efter en iskall läsk. Antar att jag inte lyssnar på mina egna råd, och åt ute fem gånger i veckan. Om en läsk kostar 15 kronor, spenderade jag 300 kronor i månaden. För sparande och näringsmässiga skäl, borde jag ha druckit vatten. Även om dessa 300 kronors besparingarna inte kommer upp i mina 1000 kronor, kommer det definitivt att hjälpa till att ta mig dit och göra min mamma glad på samma gång.

Klipp Kuponger:

Om du är som mig, betyder det att du äter ett en del snacks varje månad tillsammans med ett dussintal proteinbars. Intresserad av att spara några kronor på dessa månatliga köp? Webbplatser som http://www.coupons.com hävdar att du kan skriva ut ett par av deras kuponger och spara över 1000 kronor varje vecka. Vem säger att Oreos är dåligt för dig? När jag är upptagen med att spara pengar och äter dem, skulle jag inte hålla med alls.

Skönhet i hemmet:

Anta att varje besök hos frisören kostar i genomsnitt 500 kronor och jag behöver klippa mitt hår en gång varannan månad. Genom att göra det själv, har jag i princip sparat 250 kronor i månaden. Kan du tänka dig detta alternativ? Skulle du göra det själv? Tveksamt på det förstnämnda, möjligt på det sistnämnda. Det finns också några saker du kan göra för att minska dina månatliga skönhetakostnader såsom en gör-det-själv-manikyr eller ansiktsmask.

Bättre kost? Energieffektivitet? Gör dig rik i stället för staten, och ha mer pengar för pensionering? Så vitt jag vet, kan ett sparande på 1000 kronor i månaden verkligen vara av betydelse, och förhoppningsvis efter detta korta inlägg kommer du att hålla med.