19 Sätt Du Kan Spara Pengar På Idag

Alla vill spara pengar idag, det är ingen hemlighet. Här är några bra tips för att hjälpa dig att spara pengar, lösa gemensamma problem och för att få det du behöver utan att betala för det du inte behöver.

Saker Som Håller Längre:

1 – Uppladdningsbara AA-batterier för din digitalkamera etc. Många kameror fungerar inte ens med vanliga batterier, och de är bara bra för en sak; att få kasta bort dem. En uppsättning av 4 laddningsbara batterier kan hittas på nätet för ca 100 kronor som håller under lång tid, så betala inte 400 kronor för dem i butiken.

2 – Non-stick Köksredskap: Tester har visat att vissa varumärken slår andra, så om du måste köpa nytt se till att ta en titt på dem. Om du redan har dessa, använd INTE non-stick matlagningsspray, det kommer att fastna på ytan och göra det klibbigt och svårt att rengöra! De är redan non-stick så det är onödigt att köpa dessa och du tär på dina redskap.

3 – Lakan: Ibland behöver de bytas ut eller du kanske behöver en annan uppsättning. Ta en titt på Ikea och deras 300 trådar för att vara mer specifik. De sägs att de inte krymper och bleks, och deras 300 trådar är den perfekta balansen mellan en lägre kostnad och en mjukare känsla.

4 – Kläder: Du vill ha ett milt fläckborttagningsmedel och tvättmedel, Skoda har visat sig vara både och, att hjälper kläder att sr nyare ut längre.

5 – Handdukar: När dina handdukar behöver bytas ut, köp badhanddukar på Åhlens, de ser bra ut även efter 25 tvättar. För bara ca 350 kronor för ett 6-pack, har de ett bra värde.

6 – Om det är trasigt, fixa det: ”Superlim” kan limma metall, sten, trä, keramik, glas och mycket mer! Var försiktig att inte limma fast saker på din hud och få aldrig fingrarna nära dina ögon när du använder ett ”Superlim”.

Snabb fläckrengöring:

7 – Datorskrivbord: Fläckresistenta eller vattenresistenta tangentbord kan rädda din dag, och pengar! Vissa tangentbord kan köras i diskmaskin för enkel rengöring.

8 – Mattfläckar: Om du har en valp eller småbarn då är detta något för dig. Specifika produkter får bort fläckar snabbt och kan även få det fluffiga tillbaka hos toviga mattor. Se alltid till att suga upp så mycket av spillet som möjligt innan du använder något rengöringsmedel. Har du en dyr persisk matta och du får fläckar så vill du gärna slippa att låna 30000 utan uc för att få bort dessa. Mattor kan vara dyra objekt så fläckarna vill du göra dig av med direkt.

9 – Mattrengöring: I år har människor redan tagit hjälp av ångtvättare för rengöring av sina mattor. När du flyttar ut ur din lägenhet, hyr en ångtvättare för ganska låga priser på de flesta större livsmedelsbutikerna och se till att du får tillbaka din deposition.

10 – På Språng: Se till att du har med dig en typ av fläckborttagning som är liten och smidig och som du kan applicera direkt. Bespara din vita t-shirt från en fläck som du kanske inte kommer kunna få bort senare.

Att leva ekologiskt:

11 – Färg Stinker: Använd färger utan främmande organiska föreningar, när det är möjligt, det är bättre för din familj och jorden.

12 – Odla själva: Med stigande grönsakspriser, kan du istället starta din egen lilla trädgård. Välj växter som ger en hel del av det du tycker om, som tomater, zucchini, bönor, paprika och spara matpengar.

13 – Ogräsdödare: Använd ogräs-förebyggande medel som har en säker ekologisk sammansättning och som hindrar ogräs från att växa i din trädgård. Alternativt kan du dra bort ogräs för hand, det är billigare och garanterat miljövänligt.

14 – Extrema situationer: Står du med ett problem som kräver att du snabbt har pengar tillhands. Du kanske har en sämre kreditvärdighet och känner dig begränsad med dina val och villkor. Kolla på nätet då det finns många jämförelsesajter. Ska du säg låna 30000 utan uc kan du via dessa hemsidor hitta alternativ med bättre villkor.

15 – Reparera det: Trasig elektronik hör inte hemma i papperskorgen, de innehåller PCB (kretskort) som har kvicksilver i sig, vilket är farligt avfall och är inte tillåtna i ditt hushållsavfall. Du kan förmodligen hitta en reparationsservice av din digitalkamera för 1000 kronor eller mindre i stället för att kasta den och lägga 4000 kronor på en ny eller 2000 kronor på en som inte är lika bra som den du kastade.

16 – Boka ett flyg tidigt och ändra inte flygningen. Normalt sparar en tidig flygbokning definitivt pengar, samtidigt som du reser. Men, när du redan har bokat en flygresa och tycker att stället är fantastiskt, kanske du säger något i stil med; ”det här stället är bra, jag kanske ska förlänga resan med ett par dagar?”. Glöm aldrig bort det faktum att du vill spara pengar, att förlänga innebär ytterligare betalningar eftersom du kommer att köpa en ny biljett. Är det nödvändigt med att låna 30000 utan uc för flygbiljetten, ja det är upp till dig men tänk på denna princip innan du bokar.

17 – Välj ett hotell med lägre priser än de andra. Billiga hotell brukar innebära låg kvalitet. Alla hotell på en viss plats kan skilja sig på kvaliteten på de tjänster de erbjuder, men vissa hotell är billiga trots att de ger sina kunder bra boende och tjänster. Det finns tillfällen då konkurrens uppstår. I stället för att hålla sina priser i enlighet med de standardtjänster som de erbjuder, sänker de priset på boendet samt ökar kvaliteten på den service som de erbjuder.

18 – Ställ frågor till lokalfolket i landet. Du kanske letar efter en viss plats, därför är det viktigt att ställa frågor till någon som faktiskt bor i landet snarare än att hyra en guide. De lokalfolk misslyckas aldrig med att ge dig den information som du behöver samtidigt som du får uppleva äventyret att resa till en plats du aldrig varit på innan.

19 – Ät på lokala restauranger. Restauranger som finns inne på hotellet där du bor kostar mer än andra restauranger. Även om du kanske säger att det är bra att äta inne på ditt hotell, bortse aldrig från det faktum att det finns andra restauranger som erbjuder billigare mat som dessutom smakar bra.