18 Enkla sätt att spara pengar på varje dag

Använd kontanter:

Det är lätt att spendera pengar du inte har när du betalar allt med hjälp av ett kreditkort. Med hjälp av kontanter får det dina utgifter att kännas mer verkliga, som ett resultat kommer du få det svårare att ”ge bort” dina hårt intjänade pengar.

Ge dig själv ett bidrag:

För att se till att du inte slösar, ge dig själv ett vecko- eller ett dagligt bidrag. Detta kommer göra att du aldrig befinner dig i skuld. Om du inte har använt ditt bidrag för veckan, kan du sedan sätta in det som blev över på ditt sparkonto.

Ät hemma:

Hämtmat tenderar inte bara att vara ohälsosamt utan det är också dyrt. Att spendera 100-150 kronor varje gång blir snabbt en massa pengar. Om du beställer hämtmat en gång i veckan för 120 kronor, innebär det 6240 kronor på ett år.

Spåra dina utgifter:

Nuförtiden har de flesta av oss en Smartphone som iPhone eller en Samsung som gör det enklare än någonsin att följa våra dagliga utgifter. En app kommer att göra jobbet på din telefon eller så kan du spåra dina utgifter på nätet, oavsett om det är dina elräkningar eller ett snabblån med betalningsanmärkning.

Sälj det du inte behöver:

Vi har alla något som ligger hemma som vi inte behöver något mer, oavsett om det är en gammal TV eller en massa kläder. EBay gör säljandet av oönskade saker så enkelt som möjligt.

Göra en inköpslista:

När du går och handlar gör alltid en lista och håll dig till den. När det inte finns någon lista är det lätt att köpa extra saker som vi inte behöver. Ibland glömmer vi vad vi faktiskt planerat att köpa från första början. Gör det till ett uppdrag att aldrig gå och handla mat när du är hungrig; frestelsen att köpa skräpmat är för stor för de flesta av oss. Du kan också spara pengar på dina matvaror genom att köpa på nätet med den extra fördelen att de kommer att kunna levereras direkt till din dörr.

Bäst-före-datum på livsmedel:

Svenskar slänger mat för miljontals kronor varje år genom att bara kasta bort mat de inte längre tror är säker att äta. Utgångsdatum finns bara av två skäl, så att ett företag inte kan bli stämda om en kund blir sjuk och för att öka vinsten. Jag har ätit mat som har ”gått ut” i åratal och har aldrig varit sjuk på grund av det (en extra fördel är att varan alltid blir billigare om man köper den samma dag som den går ut).

Gå till bion tidigare:

Istället för att gå på bio klockan 20, börja gå innan 18. Biljetterna är billigare när det inte är ”den bästa tiden”. Ta med snacks hemifrån, snacks på bion är otroligt dyra; visste du att det är 1000% vinstmarginaler på popcorn! Du kan spara ännu mer genom att titta på och ladda hem filmer lagligt och billigt på internet.

Lägg undan 20% av din lön till besparingar:

Varje gång du får betalt lägg undan 20% av pengarna till ett sparkonto. Detta blir snart till en vana, och kommer att växa till ett betydande belopp över tid.

Låna ut och låna istället för att köpa:

Innan du gör ett inköp, fråga dina vänner eller familj om de har saken i fråga. Det enklaste sättet är att skicka ut ett mail och fråga dem. Familj och vänner vill alltid hjälpa varandra.

Inse att materialistiska varorna inte kommer att göra dig glad:

Vi har alla känt den där känslan av lycka efter att ha köpt den senaste prylen eller ett design-klädesplagg. Saken är den att vi är bara glada för en dag eller två, sedan letar vi efter något annat att köpa för att få tillbaka känslan. Det är en cykel som aldrig tar slut. Reklam är den största konstformen i vårt århundrade, den fungerar otroligt bra för att få oss att skiljas från våra pengar.

Använd 1000-kronorsregeln:

Detta är en enkel regel, om du planerar att köpa något som för 1000 kronor eller mer, vänta en dag för att se om lusten att köpa fortfarande finns där. Detta ger dig tid och fundera över om du verkligen är i behov av saken i fråga. Dessutom kan det hända att du slipper ta ett snabblån med betalningsanmärkning.

Fråga alltid:

Du kommer aldrig att få om du aldrig frågar. Gör det till en vana att fråga efter rabatter eller om det finns någon rea. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du kan spara bara genom att fråga.

Förbetald telefon:

Vissa läsare bör bortse från detta råd eftersom det skulle kunna slå tillbaka på dem, men om du är som många andra och spenderar timmar med telefonen. Det är bara ett snabbt telefonsamtal här och där och den mesta kommunikationen sker via sms. Tänk på att du kan ringa samtal via ”datatrafik” och behöver inte betala för ett traditionellt samtal längre.

Gym-medlemskap:

En hel del människor har ett gymmedlemskap, eftersom det lät som en bra idé just då, men har knappt varit där. Detta är bara slöseri med pengar. Avbryt medlemskapet direkt. Även för de som fortfarande går till gymmet, prova att träna hemma, du kan fortfarande få ett bra träningspass, det fungerade för Bruce Lee! Om du behövt ta ett snabblån med betalningsanmärkning för detta bör du seriöst ta dig en funderare.

Ha med matlåda:

Säg att du spenderar 50 spänn på mat, 20 på kaffe och 20 på snacks 5 gånger i veckan. 260 dagar x 900 kr = 23 400 kronor på ett år som du skulle kunna spara bara genom att följa detta lilla tips.

Betala inte för parkering:

Parkering är mycket dyrt idag och vi är villiga att betala för bekvämligheten som den erbjuder. Det finns egentligen ingen anledning att betala för dyr parkering såvida det inte är en sista utväg, som att din chef kommer att sparka dig om du är sen. Du kanske blir tvungen att gå mer, men tänk på det som att du sparar pengar och blir hälsosammare på samma gång… du har inget att förlora!

Köp i stora mängder:

Att köpa i stora mängder minskar den genomsnittliga kostnaden för en produkt. Prova att köpa icke-ömtåliga varor i stora mängder, särskilt om det är rea på det. Costco är ett bra ställe att göra detta på.